EUPV demanarà a Brussel·les la paralització de l'ampliació de la V-21 per vulnerar directives europees

1593

Esquerra Unida del País Valencià ha traslladat a la Comissió Europea la preocupació davant la destrucció de l’horta tradicional que està provocant l’ampliació de la V21, i l’increment de trànsit que suposarà per als barris del nord de la ciutat de València.

VIsita EUPV Forn de BarracaLa diputada a les Corts Estefania Blanes, acompanyada per Marta Martín coordinadora de EUPV en l`Horta i regidora de l'ajuntament d'Alboraia, va visitar el Forn de Barraca el dia 24 de setembre per oferir la seua col·laboració i intercanviar impressions amb els activistes que defensen la paralització dels treballs d’enderrocament.

Després de la seua vista, Blanes ha considerat oportú traslladar la qüestió a Brussel·les a través de l’europarlamentària Sira Rego "ja que entenem que poden estar vulnerant-se directives europees”.

En la pregunta adreçada a la Comissió, EUPV recorda que l’horta tradicional valenciana figura en l’informe Dobris elaborat per l’Agència Europea del Medi Ambient, sobre paisatges que deuen ser protegits.

Segons Blanes, “l’Estat espanyol va signar el Conveni Europeu del Paisatge impulsat pel Consell d’Europa, per la qual cosa hauria de tindre alguna sensibilitat cap al nostre patrimoni paisatgístic, especialment quan està tan amenaçat com la nostra horta tradicional”.

Per això, EUPV requereix a les autoritats europees que advertesquen el govern espanyol de les possibles sancions a què s’exposa per incomplir la directiva sobre qualitat de l’aire fins i tot demanant la paralització cautelar del projecte, “tal i com ja va fer Europa davant l’anunci de la dreta madrilenya de suspendre Madrid Central”.

Per a Blanes, “el cas de València és molt semblant: una ciutat que està canviant el seu paradigma de mobilitat, impulsant mesures per a una ciutat més neta i sostenible, i es troba amb un vial dedicat a injectar més trànsit i més contaminació en unes zones on s’està treballant en sentit contrari.

Per tot això, sempre segons EUPV, "ja que el govern espanyol no sembla disposat a fer-ho, demanem a Europa que vetlle per la salut de la ciutadania. No només amb gestos, sinó amb els instruments que té al seu abast”.

Aquesta iniciativa a l’Eurocambra se suma a la Proposició No de Llei d’urgència presentada hui a les Corts pel grup parlamentari d’Unides Podem, que només ha tingut el suport de Compromís.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.