Ni la puja va deslluir l'Entrà de la Flor de Torrent

1167

La pluja no va impedir la celebració de l’Entrà de la flor, una festa tradicional torrentina que barreja tres cultures: la grecoromana, representada per la presència de la branca d’ametler com a benvinguda de la primavera; la islàmica, representada per la pólvora dels coets; i la cristiana, hereva de tota la tradició anterior, representada per la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

entra de la Flor TorrentTot i la pluja, que va obligar a ajornar uns minuts el començament de l’acte, vora 60 persones tiraren al voltant de 2.000 coets durant la passejada. En esta primera part, la branca d’ametler, acompanyada pel so i la llum dels coets agafats amb les tenalles dels tiradors, va recórrer els carrers de Ramón y Cajal, la plaça del Bisbe Benlloch, el carrer de Sagra, la plaça Major i el carrer de l’Església fins a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora. Allà, la branca va ser beneïda i oferida a la Mare de Déu del Rosari. Com a colofó final, vora 7.500 coets dins de la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, un final de festa ple de llum, so i color, al que hi van assistir com a espectadors l’alcalde Jesús Ros i representants de la corporació municipal.

El dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8:00 hores del matí, clavaris, veïns i simpatitzants de la festa tallaren la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu. A continuació, la traslladaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on es quedà fins a la celebració de l’Entrà. Després, es van celebrar els tradicionals esmorzar i dinar a la caseta del Rosari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.