Els veïns de La Pobla volen arbres a l’avinguda de la Constitució i jocs adaptats

436

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha presentat els resultats del procés de selecció de projectes finançats a través dels pressupostos participatius. Els 24.000 euros assignats al barri de la Platja, quantia establida pel volum de població, permetrà plantar arbres a l’avinguda de la Constitució, actuació única a causa de la longitud del vial i el cost de cada planta.

Al poble, en canvi, sembla que els 36.000 euros adjudicats seran suficients per a desenvolupar els dos suggeriments més populars: la col·locació de jocs adaptats a persones amb diversitat funcional i la instal·lació d’elements esportius alternatius.

Ana Borja, regidora de Participació, ha manifestat que les iniciatives triades al nucli del poble “han eixit directament dels infants i joves de la Pobla de Farnals, el que demostra que cal seguir donant-los veu mitjançant el CIAM (Consell d’Infància i Adolescència Municipal) i l’Assemblea de Joves, perquè pensen i fan aportacions en clau de poble”.

A més de públic general, a l’acte de presentació de les propostes guanyadores hi assistiren representants d’aquestes dues entitats, de l’Associació Ambigú i de la de persones discapacitades. Es va realitzar un repàs del desenvolupament del procés,  s’esmentaren algunes de les propostes, tant acceptades com rebutjades, i es varen explicar els motius pels quals algunes no varen arribar a la fase de votació, com ara la falta de detall en l’explicació d’algunes idees que ha impossibilitat a l’equip tècnic fer una valoració econòmica aproximada.

En línies generals, la participació ha millorat respecte de l’edició del 2018. S’han presentat un total de 68 propostes, front a les 57 aportacions realitzades l’any passat. Així mateix, del cens poblacional major de 16 anys ha emés el seu vot un 4’25 %, lleugerament superior al 4’01 % enregistrat en 2018.

“Veiem amb satisfacció el fet que la ciutadania es vaja involucrant en la presa de decisions de forma activa. Estem segurs que poc a poc s’anirà afegint més veïnat a la conformació dels pressupostos participatius, és una ferramenta fonamental que ens fa créixer com a comunitat amb la valoració i priorització de les necessitats que tenim a la Pobla de Farnals”, ha subratllat la regidora.

Les persones assistents a la presentació de les propostes varen rebre una enquesta d’avaluació del procés amb la qual el Consistori vol recollir els punts forts i millorables d’esta iniciativa, amb l’objectiu de realitzar els canvis pertinents de cara a pròximes edicions. El test també estarà disponible al web www.lapobladefarnals.governalia.es i físicament es pot aconseguir a l’ajuntament, la Casa de la Cultura i l’Oficina de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.