Els treballs d'intervenció de la Torre d'Espioca de Picassent estan a punt de finalitzar

555

Els treballs d'intervenció de la Torre d'Espioca estan a punt de finalitzar, segons han pogut confirmar l'alcaldessa de Picasent, Conxa Garcia; la regidora d'Urbanisme, Lola Albert, i el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, enn la suea visita al monument.

Garcia, Albert i Sobrevela varen comprovar els treballs que s'han portat a terme durant tot el procés de restauració i que deixen ja entreveure una Torre amb una imatge totalment restaurada en els seus quatre costats.

Durant la visita, on també varen estar presents, Antonio Bravo, subdirector de la Direcció General de Patrimoni, i diversos membres de l'empresa redactora del projecte de restauració, els represntants municipals pogueren accedir a l'interior de la talaia per observar les actuacions realitzades i que mostren el gran calat i l'envergadura de les intervencions realitzades, amb la instal·lació d'una nova escala metàl·lica que permet accedir fins a la part superior i recórrer-la en altura, i la instal·lació d'un sistema elèctric que il·luminarà per dins i per fora la Torre.

Segons l'alcaldessa de Picassent, "amb la finalització d'estes obres de restauració a Picassent complim amb una aspiració històrica de recuperació del nostre patrimoni per tindre la nostra principal senya d'identitat en les millor condicions".

L'actuació ha sigut finançada per la Conselleria de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni, després que l'Ajuntament aconseguira firmar en maig de 2019 un conveni amb les diferents famílies propietàries perquè cediren la torre al municipi durant 50 anys.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.