Els centres educatius públics rebutgen les declaracions d’Alcaldia respecte a la preferència dels torrentins per l’educació concertada

292

Les direccions dels centres educatius públics de Torrent han manifestat el seu descontent davant la informació que va difondre l’Ajuntament, sobre les dades d’escolarització 09-10, relatives a que les famílies torrentines sol•liciten un 40 per cent més l’educació concertada que la pública.

+ Las familias de Torrent solicitan un 40% más la enseñanza concertada que la pública

“Pensem que ha estat una equivocació fer públiques unes dades sense tindre en compte les circumstàncies en les quals es produeixen, com poden ser les infraestructures o la distribució no equilibrada de l’alumnat. Tampoc s’han tingut en compte les sol•licituds a centres concertats que no són de veïns de Torrent”, han aclarit.

Al seu juí, a la nota es crea opinió comparant i confrontant escola pública – escola concertada, “quan això no es correspon ni amb la realitat ni amb el desig de ningú que es preocupe seriosament per l’educació a aquest país”.

“Haguérem preferit una campanya a favor de la matriculació en l’escola pública, que les obres promeses foren realitats i les condicions físiques d’escoles i instituts foren millors, que es distribuïra equitativament l’alumnat d’educació compensatòria i educació especial, que la llibertat d’elecció de les famílies fóra una realitat perquè totes pogueren triar: les que poden pagar les quotes i les que no, sense sentir-se rebutjades, al marge de l’escola”, han matisat.

Per tots els centres públics ha estat “un desprestigi” que de cap manera es mereixen, i especialment per als que més difícil ho tenen i per tant els que més suport necessiten.

“A l’escola pública es treballa amb professionalitat i s’aconsegueixen uns bons resultats que són reconeguts, com es pot constatar amb els diferents premis i consideracions que han tingut inclús a nivell nacional. El que demanem a l’Ajuntament és que aposte realment per l’escola pública i que tots els projectes, que de moment són sols projectes, s’executen”, han afegit.

Per tot això, han demanat una reunió amb l’alcaldessa de Torrent per a poder parlar de tots aquestos fets sense haver rebut cap resposta fins al dia d’avui.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.