El programa Somiem Silla porta la participació a la seu de l’Associació espanyola contra el càncer

587

Fa uns dies va tindre lloc a la seu de l’Associació espanyola contra el càncer de Silla, la segona sessió del programa Somiem Silla amb el qual es pretén fomentar la reflexió critica i aconseguir la participació activa de la societat civil de Silla en el disseny de les polítiques locals.

El programa Somiem Silla està impulsat per la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del municipi per tal d’exposar les prioritats del veïnat. “D’aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d’estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú”, expliquen des del Govern municipal.

En aquesta segona sessió, sorgiren propostes com promoure campanyes de prevenció solar contra el càncer a treballadors i treballadores que desenvolupen les seues feines al carrer i estan exposades al sol contínuament (com personal de brigades de l’Ajuntament, personal obrer, etc.). Una altra proposta va estar desenvolupar a Silla el moviment ‘ciudades cardioprotegidas’ disposant aparells desfibril·ladors pel municipi i oferint formacions de primers auxilis als espais escolars, esportius, farmàcies, etc.

A la sessió també es va celebrar la solidaritat del poble de Silla, així com la predisposició que hi ha a col·laborar entre les diferents entitats del municipi i de l’Ajuntament per desenvolupar l’acció associativa de forma transversal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.