El ple de Xirivella accepta les competències per a tramitar la renovació dels CEIP Miguel de Cervantes i Ramón i Cajal

603

El passat dimecres 22 de maig es va celebrar un plenari extraordinari per tal d’aprovar l’acceptació de competències en matèria d’infraestructures educatives per a la realització del Pla Edificant per al CEIP Miguel de Cervantes i Ramón y Cajal, un tràmit administratiu necessari per a  que comencen ràpidament les obres que necessiten estes dos escoles.

En el cas del CEIP Miguel de Cervantes, es tracta d’una millora de la façana, a fi d’eliminar clivelles i millorar la coberta. També s’instal·larà un nou sistema de calefacció i sistemes de protecció contra incendis. A més, s’eliminaran les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor. La inversió prevista en el Cervantes és d’1.225.895 euros.

Per la seua part, al CEIP Ramon i Cajal, es milloraran les finestres exteriors, es canviaran els llums i es renovarà el sistema de calefacció. El projecte també inclou la instal·lació de sistemes de protecció contra incendis i l’eliminació de barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor. La inversió prevista en el Ramon i Cajal és d’1.223.582 euros.

El Pla Edificant, impulsat per la regidoria d’Educació d’Encarna Martí, pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació d’expedients per a les actuacions prioritàries. Els municipis, com Xirivella, fan les sol·licituds una vegada escoltada la comunitat educativa i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.