El ple de Paiporta revisa d'ofici la convocatòria de places de Policia Local impulsada per l'anterior Govern municipal en 2011

852

El ple de l'Ajuntament de Paiporta ha decidit aquest dilluns revisar d'ofici la convocatòria de places de Policia Local impulsada per l'anterior equip de Govern, en 2011. Aquesta convocatòria ha sigut objecte d'examen de banda del Consell Jurídic Consultiu (CJC) que, en un dictamen fet públic el passat 21 de juny, va declarar que “procedeix la revisió d'ofici i declaració de nul·litat” dels decrets de l'anterior alcalde, Vicente Ibor, pels quals s'aprovaren les bases d'aquell procediment.

Amb aquesta decisió, es revoca tot el procediment que, en paraules de la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, estava “replet d'irregularitats” i que “demostra una forma de governar fraudulenta”. Les 12 regidores i regidors dels grups del Govern (Compromís, PSPV-PSOE i PodEU) han votat a favor de la revisió d'ofici, mentre que el Partit Popular i Ciudadanos han votat en contra, tot i el dictament del CJC. Els i les portaveus dels grups en el govern han demanat el portaveu popular i ex-alcalde, Vicente Ibor, que assumisca responsabilitats i dimitisca.

En 2011, el Govern del Partit Popular va realitzar dues convocatòries per un total de sis places de Policia Local, quan l'oferta d'ocupació tan sols contemplava la possibilitat d'oferir-ne dues. “Malgrat l'existència d'informes tècnics del secretari municipal i la tècnica de personal contraris a aquesta modificació i en què es demanava la paralització del procediment, l'ex-alcalde, el popular Vicent Ibor, va continuar endavant”, expliquen fonts municipals.

En finalitzar l'oposició, i davant el recurs de reposició d'un dels aspirants, el secretari va informar de nou de la il·legalitat de la convocatòria. Segons el Govern municipal, “amb tot el procediment fet, i les eleccions perdudes, Ibor va decidir per primera vegada seguir el criteri del secretari però, en compte d'acudir al CJC per tal de revisar l'acte d'ofici, tal i com marca la llei, va signar un decret en què descartava a tres dels opositors. Aquestes tres persones varen denunciar a l'Ajuntament i un any després la sentència va anul·lar l'últim decret d'Ibor, va retornar la situació al moment de la finalització de l'oposició, i va instar l'Ajuntament a revisar el procediment conforme a la llei”.

Davant aquesta circunstància, el nou govern va decidir remetre tot l'expedient al CJC, que ara ha dictaminat que els dos decrets de convocatòria són nuls de ple dret, així com tots el actes administratius derivats d'ells.

Per a l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquest procediment és “molt greu per a l'Ajuntament de Paiporta i per a la seua imatge com a institució”. Els tècnics municipals, segons Martín, “varen advertir a l'ex-alcalde que el procediment era il·legal, un extrem que ha quedat refrendat pel dictamen del CJC”. L'alcaldessa ha advertit que “si el procediment acaba tenint un cost per a l'administració, es repercutirà sobre les persones responsables”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.