El Govern d'Alaquàs asegura que la contractació a través de la bossa de treball segueix les bases “aprovades per unanimitat”

418

Davant la informació emesa pel Partit Popular d’Alaquàs en relació als criteris de l'Ajuntament a l'hora de realitzar contractacions a través de la Bossa de Treball Municipal, l'equip de Govern ha declarat que els criteris aplicats segueixen “de manera escrupolosa les bases aprovades per unanimitat de tots els grups polítics el 23 de setembre de 2011”.

Per això, des de l’Ajuntament d’Alaquàs reclamen al Partit Popular “responsabilitat, rigor i serietat en el tractament d’aquest tipus d’informació donat que les dades facilitades en la seua publicació no s’ajusten a criteris de veracitat i sols provoquen confusió entre les persones aturades d’Alaquàs”.

Segons han explicat fonts municipals, la Bossa de Treball Municipal posada en marxa per l’Ajuntament d'Alaquàs l’any 2011 “ha complit des dels seus inicis amb l'objectiu de garantir la transparència i la igualtat d'oportunitats en els processos de selecció realitzats pel Consistori per a la contractació de personal. Des de la seua creació s’han contractat un total de 404 persones que presten els seus serveis en tasques de jardineria, neteja, consergeria, obrer de la construcció i manteniment”.

A més de la Bossa de Treball Municipal, l’Ajuntament d’Alaquàs disposa d’altres mecanismes per a la contractació de treball que s’estan desenvolupant en aquest moment. És el cas del Pla de Treball conjunt de les administracions públiques 2015 promogut per la Diputació de València, a través del qual s’han contractat fins el moment 20 persones atenent als criteris que marca la Diputació o el Pla de Foment del Treball Agrari gràcies al qual es contracten cada any un total de 11 veïns i veïnes i que segueix els criteris que es marquen a nivell estatal.

“La reforma laboral impulsada pel Govern de l’Estat no ha estat capaç de generar els llocs d’ocupació esperats i en molts casos han estat treballs precaris. Per aquest motiu, els ajuntaments s’han vist obligats a realitzar un treball extra per compensar-lo”, han declarat des del Govern municipal socialista.

En eixe sentit, han afegit que Alaquàs ha realitzat en els últims anys “un important esforç per mantindre com una de les seues polítiques prioritàries la formació i el treball”. “La Bossa de Treball Municipal, la gestió realitzada per l’Agència de Col·locació d’Alaquàs, la col·laboració de l’Ajuntament en tot tipus de programes, la Dipu te Beca o la posada en marxa de tallers d’ocupació i formació professional són sols un exemple del bon funcionament d’aquestes polítiques”, aseguren.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.