El Fons Fotogràfic de Quart rep una donació de prop de 2.000 fotografies de l'antiga factoria Elcano

5327

El Fons Fotogràfic Municipal de Quart de Poblet incorpora des d'aquesta setmana entorn de 2.000 fotografies enquadernades en 13 volums que narren la història de l'antiga Factoria Elcano des de mitjans de la dècada de 1940 fins als anys 70. Es tracta d'un valuós patrimoni gràfic cedit a l'Ajuntament i, per tant, al municipi per part d'un dels seus veïns, Manuel López Monzó, treballador en el laboratori d'Elcano durant quatre dècades.

El Fons Fotogràfic de Quart rep una donació de prop de 2.000 fotografies de l'antiga factoria ElcanoManuel no solament ha sigut minuciós i precís en la recopilació i preservació del material, perfectament enquadernat i identificat, sinó que ell mateix ha construït un xicotet bagul de fusta on serà guardat sota la denominació de “Col·lecció Manuel López Monzó”.

Les fotografies reflecteixen tant la construcció del complex industrial com la vida social de la factoria (clubs i competicions esportives, celebracions, escola d'aprenents, actes protocol•laris…). A més, Manuel ha donat diversos objectes lligats a Elcano: encunys, trofeus esportius, xapes, un botó o les medalles que es lliuraven al personal quan arribava als 40 anys en la plantilla.

En l'acte de signatura del document de cessió, la regidora de Cultura i Patrimoni, Cristina Mora, va transmetre Manuel l'agraïment de l'Ajuntament per la seua generositat, així com per l'afecte cap al patrimoni i la història del municipi que ha demostrat amb aquest gest.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.