El Conscorci de Bombers alerta del repunt d’incendis en habitatges amb l’arribada del fred

1035

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València alerten del repunt d’incendis en habitatges amb l’arribada del fred. Entre gener i març de 2017 va haver-hi 164 incendis en habitatges, amb un descens en els mesos d’estiu i un nou ascens a l’octubre, una tendència similar a la de 2016. La mitjana d’aquestes emergències al llarg del 2017 ha sigut de 49 al mes.

Les principals causes són els aparells elèctrics en mal estat, que generen curtcircuits així com instal·lacions elèctriques deficients en cases antigues en les quals manquen, per exemple, disjuntors diferencials de corrent. “També ens trobem amb sistemes de calefacció com a estufes i calderes en estades sense ventilació. Si es deixen en marxa durant molt temps i les portes i finestres estan tancades, es consumeix l’oxigen i es forma el mortal monòxid de carboni”, explica el president del Consorci, Josep Bort.

Una altra font de risc són els fumerals oberts, sense cristall protector. “En el moment en què hi haja una obstrucció en els conductes d’evacuació de fums, s’acumulen els gasos a l’interior de l’habitatge i augmenta el risc d’incendi”.

En aquests incendis en habitatges, els bombers es troben amb fumerals amb un mal manteniment, brasers baix de les taules lliteres, sistemes elèctrics amb molta càrrega i estufes antigues. I també algun cas de espelmes.

Per açò, en tots els casos, la prevenció resulta clau. “Tots els aparells de combustió líquida o amb gas inflamable han de sotmetre’s a una revisió anual. La prevenció pot salvar-te la vida. Els detectors automàtics de fum també són molt útils”, assenyala Bort.

Des del Consorci insten a vigilar les fonts d’ignició i assegurar-se que estiguen apagades abans de gitar-se. Els bombers recomanen no sobrecarregar regletes i no deixar vés-les enceses en anar-se’n a dormir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.