El CEIP Verge del Miracle no podrà admetre a mes alumnes al seu menjador per superar ja la seua capacitat

0
372

Rafelbunyol-CEIP-Verge-Miracle

Després de conèixer que el CEIP Verge del Miracle no podrà, per problemes de capacitat i espai de les instal·lacions del menjador, admetre a alumnes esporàdics ni alumnes fixos-discontinus, l’Ajuntament de Rafelbunyol ha manifestat la seua sorpresa, ja que la primera noticia és del dilluns 5 d’octubre en el Consell Escolar extraordinari.

La solució adoptada d’urgència pel Consell Escolar extraordinari de 5 d’octubre de 2015 va ser paralitzar les noves demandes d’usuaris esporàdics i fixos discontinus, atés que, respecte a la capacitat i segons la gestió de les places, resulta impossible continuar amb el servei de menjador per a aquests dos grups per les limitacions d’espai que estableix la normativa.

La capacitat màxima establerta pel menjador del centre és de 128 comensals d’Infantil i 150 comensals de Primària per torn. Segons Mireia Gimeno, edil d’ Educació de l’Ajuntament de Rafelbunyol, “actualment hi han 499 alumnes apuntants al menjador escolar. 29 mes fixos-discontinus i atres 16 esporàdics. El col·legi no pot donar més dinars ja que ha superat la seua capacitat”.

Per a Gimeno, “els nostres xiquets han de tindre unes condicions dignes en les quals formar-se, i la realitat actual és que, com hem denunciat durant molts anys, la situació actual del nostre CEIP és d’absoluta emergència”.

Per això, l’Ajuntament ha posat en coneixement de la Conselleria d’Educació aquests fets. “Són coneixedors de la gravetat dels mateixos i ens han transmès el seu desig de donar-los una solució amb caràcter prioritari. La Conselleria, entén, com nosaltres, que la solució passa per la construcció d’un nou centre escolar en el nostre municipi i ja han acudit amb la finalitat d’agilitar-la al màxim”.

Aquesta situació no és nova, segons fons municipals, “ja que a l’arribada de l’actual equip de govern a l’Ajuntament ens trobem una aula d’infantil sense habilitar, un greu problema de massificació en les aules i unes necessitats de reforma en tota la infraestructura del centre”.

Mentre esta situació es soluciona de forma definitiva, “cal ser conscients que tenim el col·legi més massificat de tota la Comunitat Valenciana, actualment consta de 936 alumnes, i per raons inevitables que intentem minoritzar al màxim, aquesta situació està generant problemes”.

Amb l’objecte de donar la millor resposta a totes elles, en la mesura de les possibilitats, l’Ajuntament de Rafelbunyol ha demanat a les mares i als pares que facen arribar les seues queixes també al Centre escolar, “entre totes i tots devem donar resposta a la problemàtica sorgida en el termini més breu possible”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.