El Bloc creu que els pressupostos son els “menys socials i amb més retallades” de l’última dècada

0
62
Bankia

Els pressupostos municipals del 2012, que el PP de Meliana acaba d’aprovar, de 6, 5 milions d’euros, “són els menys socials i els que presenten més retallades en servicis i prestacions dels últims 10 anys”, ha considerat el grup del Bloc-Compromís que ha assenyalat que, a més, “es basen en l’augment dels impostos als melianers, especialment la contribució urbana (IBI)”.
Per al portaveu de la formació, Josep Riera, “la manera de quadrar els comptes del PP és l’augment dels impostos, en lloc de reduir partides totalment desproporcionades com ara el subministrament elèctric, la telefonia mòbil i fixa i d’altres, que constaten un gasto sense control”. Per al Bloc, és especialment significatiu l’augment en la contribució urbana (IBI), que patirà l’actualització casdastral que s’arrossega des del 2004 i, a més, l’augment del 6% en tots els immobles que superen els 44.132 euros. “Igualment, és molt cridaner que s’hagen pressupostat 40.000 € en multes de trànsit”, diu Riera.

El portaveu del Bloc també ha criticat les prioritats de l’equip de Govern ja que, explica, li preocupa que els populars tinguen previst gastar-se uns 40.000 euros en tancar el solar d’enfront del conservatori nou, “que no és cap prioritat, en lloc d’invertir, per exemple, en eficiència energètica per a reduir la factura de la llum de l’Ajuntament. Les prioritats no estan gens clares”.

A més, ha assenyalat que les inversions que es fan amb recursos propis “es corresponen amb la retallada del 5% dels jornals dels treballadors de l’Ajuntament, a més del despatxament de tres treballadores; unes retallades que contrasten amb el fet que l’equip de govern popular es gastarà en els seus jornals uns 135.000 euros, més del 2% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament”.

D’altra banda, Riera ha criticat el retall en la partida de Servicis Socials que s’ha reduït a 16.000 euros i la de cooperació, que ha quedat en 10.000, és a dir, el 0, 13% del recursos ordinaris, “lluny del 0, 7 que demanen les ONG i que les administracions acordaren”.

Per últim, ha alertat del que considera “escàs suport als sectors econòmics tradicionals de Meliana: el comerç i l’agricultura. Seran significatives les retallades a totes les entitats i associacions de Meliana, prop d’un 15%. Estes retallades s’han d’afegir a la congelació que, per sistema, ha aplicat el PP en els 4 anys anteriors. Això fa perillar el futur de moltes entitats i del teixit associatiu de Meliana”.

Conclou el regidor que, “en el poc temps que vam tindre per a estudiar els pressupostos, des de Bloc-Compromís vam fer diferents propostes per a corregir estes situacions, propostes que el Partit Popular va rebutjar”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here