El Bloc Compromís presenta catorze al•legacions al Pla General basades en la defensa de l’hora i la millora de la mobilitat

0
36
Bankia

El 7 d’abril tancava el termini per presentar al•legacions a la versió preliminar de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Xirivella. La coalició Bloc-Compromís ha presentat catorze al·legacions basades en la protecció de l’horta i la millora de la mobilitat.
Els aspectes més destacats que comportaria l’execució d’aquest pla son dos: per una banda la urbanització del sector d’horta de l’alqueria alta per a creació de nous habitatges de VPP (espai actualment ubicat entre el poliesportiu i el polígon industrial), i per altra banda facilitar la creació d’una nova àrea d’oci i d’ús comercial al voltant de la V-30.

Les al•legacions presentades pel Bloc-Compromís qüestionen les hipòtesis que justifiquen la necessitat de nous habitatges VPP, elaborades en ple boom immobiliari. Segons Barberà, candidat de Compromís a l’Alcaldia de Xirivella, a l’última promoció de VPP al barri de Sant Ramon no s’han pogut adjudicar tots els pisos encara que hi havia una llista de 500 potencials compradors.

Respecte a la proposta d’urbanització per crear nous espais d’oci i serveis, Barberà destaca que els propis documents de la versió preliminar del Pla General senyalen clarament els problemes de comunicació i transport de la ciutat i la prioritat de centrar-se en la resolució d’aquests problemes abans que generar noves expansions urbanes. “La construcció d’un nou centre comercial a Xirivella encara dificultaria més l’accés i eixida del municipi”, afirma Barberà.

La defensa de l’horta i la millora de la mobilitat i els desplaçaments són els elements principals als que fan referència la major part de les al•legacions. Altres al•legacions fan referència a la necessitat de desenvolupar un mapa de sorolls de Xirivella, a la millora de la proposta del tramvia per Camí Nou o l’aprofitament de l’antiga via de tren que unia Xirivella amb Quart com a carril bici.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here