El Bloc impugnarà el procés d’informació del Pla General si no es respecta l’ús del valencià

0
82
Bankia

El Bloc Nacionaista Valencià de Burjassot ha presentat per registre d’entrada una queixa sobre la falta de documents en valencià en el procés d’informació sobre el nou Pla General d’Ordenació Urbana que acaba de començar. En cas de no rectificar, el Bloc anuncia que impugnarà el procés.
“Ni els panells informatius, ni els fullets que han arribat a les cases -comenta el portaveu valencianista Jordi Sebastià- tenen ni una paraula en valencià, i es vulnera així la llei d’ús. Si la protesta formal no té efecte immediat, impugnarem el procés d’informació per vulneració d’una llei que afecta als drets fonamentals”.

La utilització exclusiva del castellà en la informació de l’Ajuntament de Burjassot no és una exclusiva del procés del Pla Genral, tal com comenta Sebastià: “Com que el PSOE necessitava el nostre vot als inicis de la legislatura, es va crear, per fi, una Oficina de Promoció del valencià i es van incorporar grups de música i teatre en valencià a la programació municipal, també es van fer diverses campanyes informatives en castellà i valencià, però des que el PP va expulsar un regidor i l’acord d’estabilitat entre nosaltres i el PSOE s’ha trencat, el valencià ha tornat a desparèixer de la vida pública: les informacions sobre el progrma ‘A la teua taula’ (que només té en vlaencià el nom), sobre les reformes a les voreres o la campanya contra els excrements de gos estan exclusivament en castellà, com abans”.

Sebastià ha recordat als responsables del Govern municipal que “és obvi que el PSOE no té cap interés pel valencià, de fet no l’utilitza ni una sola vegada en la seua publicitat privada, però com equip de Govern han de complir unes lleis, que vetlen perquè la població estiga informada també en valencià. Mal exemple el que dóna l’Ajuntament del poble d’Estellés i el que acollirà aquest cap de setmana la trobada d’escoles en valencià de la comarca”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here