Diputació ajuda a la Mancomunitat del Barrio del Cristo a definir i organitzar els seus recursos humans

762

La Diputació de València ha ajudat a la Mancomunitat Barrio del Cristo a definir i organitzar els seus recursos humans desenvolupant una Relació de Llocs de treball (RPT), que arreplega les categories i funcions de prop de 40 empleats municipals d'Aldaia i Quart de Poblet.

Diputació ajuda a la Mancomunitat del Barrio del Cristo a definir i organitzar els seus recursos humans Diputació ajuda a la Mancomunitat del Barrio del Cristo a definir i organitzar els seus recursos humansLa diputada d'Assessorament Municipal s'ha reunit amb alguns dels membres de Govern de la Mancomunitat Intermunicipal Barrio del Cristo, entre ells José Antonio Zapata, vocal i promotor del projecte, i David Baena, responsable de l'àrea de Recursos Humans, la col·laboració dels quals ha sigut clau per a establir la RPT que sol·licitava la Mancomunitat.

Aquestes RPT són un dels instruments tècnics utilitzats en les Administracions Públiques per a l'organització dels seus recursos humans, d'acord amb les necessitats dels serveis. En elles es precisen les característiques dels llocs de treball i els requisits per al seu acompliment.

Aquest document ha de ser públic, per aqueixa raó la Mancomunitat Barrio del Cristo ha demanat l'assistència de la Diputació de València, que a través de l'àrea d'Assessorament Municipal que encapçala la diputada Conxa Garcia, amb la col·laboració del departament d'Assistència Tècnica i el cap de servei, Enrique Moreno, han pogut donar resposta a la petició de la Mancomunitat.

En concret, la RPT és un inventari detallat de tots els llocs de l'organització amb descripció de les seues característiques, funcions, tasques i exigències d'ocupació. És l'instrument tècnic a través del qual es realitza l'ordenació del personal d'acord amb les necessitats que es tenen i els requisits necessaris que ha de tenir cada lloc.

Auest document és fruit d'un treball conjunt entre la Mancomunitat Barrio del Cristo i la Diputació de València i arreplega, entre altres, les categories i llocs dels prop de 40 treballadors municipals de la Mancomunitat, que comprén els municipis d'Aldaia i Quart de Poblet. Entre els objectius d'aquest document està ordenar al personal, adaptar-ho a les necessitats de cada moment i suprimir llocs si fóra oportú en funció de les necessitats reals.

La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, s'ha mostrat satisfeta amb el resultat d'aquest treball conjunt entre la Mancomunitat i la Diputació i ha destacat que "el dret dels ciutadans a una bona administració exigeix un sistema de gestió dels empleats públics objectiu i eficaç, que és el que s'està configurant en la Mancomunitat de Barrio del Cristo".

Garcia recorda que es tracta de la primera vegada que l'Àrea d'Assessorament Municipal de la institució provincial presta aquest tipus de servei a una mancomunitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.