El Consorci lliura cascos de bomber als xiquets involucrats en una emergència

800

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha començat a lliurar una reproducció d'un casc de bomber als xiquets que s’han vist involucrats en una emergència en la qual intervé la institució. En aquesta ocasió, els primers en rebre el casc han sigut tres xiquets que es van perdre al Garbí el diumenge 28 d’octubre.

Es tracta d'una iniciativa que pretén ajudar al menor a superar una situació traumàtica i estresant. El lliurament d'un casc de bomber a un menor que ha patit un accident o ha sigut rescatat serveix per a establir una associació positiva a un possible fet traumàtic.

“Per desgràcia, ens trobem amb situacions en les quals estan presents xiquets. Des d'accidents de trànsit fins a incendis en habitatges o rescats. Amb el lliurament del casc volem ajudar-los al fet que superen el viscut i que el menor menor senta el reconeixement de tots els que estan al seu al voltant per la valentia que ha demostrat durant l'emergència”, ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort.

El rescat

El diumenge 28 d’octubre efectius del Consorci, junt als bombers forestals, van localitzar a un home amb tres xiquets que s'havien perdut en el Garbí, al barranc de les Cadenes.

Eren les 18.30 hores quan, ja de retorn, l'adult es va desorientar i no trobava el camí de tornada. “Era el dia després d'haver-se avançat l'hora pel que fosquejava abans i va coincidir amb l'ona de fred. Va fer bé a cridar-nos", recorda José Ángel Calvo, el coordinador forestal que va participar al rescat.

L'helicòpter de GVA els va localitzar des de l'aire i va acostar al coordinador i a un brigadista fins al grup. "Estàvem enmig de parets molt verticals i l'helicòpter no podia aterrar. Vam haver de saltar uns 2 metres des de l'helicòpter per a poder baixar. Vam prendre la decisió d'anar cap a dalt perquè els menors tenien força i era millor que baixar. Si haguérem anat cap avall, les llanternes no haurien il·luminat prou i els xiquets podrien haver-se bloquejat”.

Dues hores després de la cridada d'auxili, el grup estava ja sa i estalvi. Ahir, durant la recepció dels cascs al Consorci, tant els xiquets com els seus pares es van mostrar molts agraïts per l’ajuda rebuda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.