Xirivella exigeix un nou projecte de connexió entre la V-30 i l’A-3 que compte amb els municipis i els agents socials afectats

647

El Ple de l’Ajuntament de Xirivella acordà, en la sessió de novembre, “instar el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a paralitzar la licitació del projecte de connexió entre la V-30 i l’A-3 inclòs en l’avantprojecte ‘Augment de capacitat i millores funcionals de la V-30’, de la forma que legalment siga apropiada fins que no es redacte un projecte integral”.

Obras v-30 a la altura de XirivellaLa moció aprovada vol que el projecte final tinga en compte tots els factors i necessitats que hi incideixen, especialment la reducció de l’efecte barrera de la V-30 i del Plan Sur, la millora de la mobilitat sostenible i la integració paisatgística “i que compte amb la participació dels municipis afectats i dels agents socials”.

La moció de Compromís comptà amb el suport de Partit Popular i de Podem, amb el vot en contra de Ciutadans i amb l’abstenció del PSPV-PSOE.

Abstenció del PSPV i vot en contra de Cs

Ricard Barberà portaveu de Compromís i exalcalde de Xirivella, critica l’abstenció dels socialistes “màxime quan Michel Montaner, a més d’alcalde de Xirivella és diputat en les Corts i membre de la comissió de Mobilitat”. Barberà recorda a Montaner que “la moció no fa sinó recollir les al·legacions que redactà el personal tècnic de l’Ajuntament en la legislatura passada i que en aquell moment tenien el suport del PSPV-PSOE. A més, no demanem res que no s’haja fet en altres llocs o que no haja demanat el mateix ministre Ábalos”.

Pel que fa al vot en contra de Ciutadans, el portaveu de Compromís afirma que “Cs no va entendre la moció. Argumentaren que la moció va contra el progrés, quan és tot el contrari. El progrés és tindre en compte els criteris ambientals, de mobilitat sostenible i d’integració paisatgística en qualsevol gran infraestructura. En qualsevol cas, la moció deixa ben clar que no té per objecte qüestionar la necessitat de millorar la connexió entre la V-30 i l’A-3”.

La moció també es presentarà en la resta de municipis afectats i serà objecte de diferents iniciatives parlamentàries, tant a les Corts valencianes com al Congrés i al Senat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.