Compromís per Paterna exigeix l’Ajuntament que complisca la llei per agilitzar els tramits dels Serveis Socials

0
145

Compromís per Paterna ha fet una analisi dels serveis socials a Paterna i ha arribat a la conclussió que “no funcionen”. Per a Compromís, “en alguns casos, fer que els serveis socials de Paterna funcionaren millor no hauria de suposar ni més despesa ni més esforç”.

En este sentit apunten que, en alguns casos, seria suficient només amb complir la llei. Com és el cas de la llei 39/2015 i les anteriors (11/2007; 30/1992) que determinen la cooperació entre les diferents administracions públiques, per a que els funcionaris i treballadors de serveis socials, amb l’autorització prèvia dels usuaris, puguen accedir a dades d’altres administracions (per exemple SEPE, l’Agència Tributària, Seguretat Social) necessàries per a tramitar expedients i recursos per als usuaris.

Aquestes lleis pretenen agilitzar i simplificar els procediments i, segons la regidora de Compromís, evitaria el peregrinatge per les diferents administracions que actualment pateixen usuaris de serveis socials. Amb la dilatació en el temps que suposa a l’hora d’accedir a ajudes que, en molts casos, són urgents.

Compromís per Paterna proposa també que els serveis socials estiguen en un lloc amb instal·lacions adequades per tal de garantir que es complisca la privacitat dels usuaris i unes condicions de treball respectuoses amb els treballadors i els usuaris dels serveis socials. No com succeix en molts casos que les entrevistes es produeixen en espais que no garanteixen la privacitat per la saturació d’este tipus d’espais.

Que les persones que atenen les cites de serveis socials disposen d’un qüestionari breu per fer un triatge efectiu quan els usuaris sol·liciten els serveis i no donar cita amb un retard de setmanes o fins i tot mesos quan es tracta d’una urgència són altres de les exigències de Compromís.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here