Compromís per Alboraia critica al PSPV i al PP per traure a informació publica en ple procés electoral el Pla General

857

El ple ordinari de març de l'Ajuntament d'Alboraia Compromís va votar en contra de la informació pública del Pla General Estructural i el Pla d'ordenació detallada. La proposta va eixir endavant amb els vots a favor del PSPV i el PP.

Compromis per AlboraiaCompromís argumenta que "en diferents ocasions hem manifestat que no era el moment oportú per una informació pública i hem demanat que es deixara el tema damunt de la taula però el PSPV s'ha encabotat en continuar amb el procés".

Compromís explica que l'elaboració del nou Pla ve de llarg, des del 2003 i l'Ajuntament ha utilitzat molts recursos i molt de temps, però "això no justifica que la informació pública haja de ser justament ara, en una cojuntura marcada per les continues convocatòries electorals i amb un període vacacional important com és la pasqua. Pensem que no és un període on es puga treballar aquest tema amb l'atenció que es mereix. És molt díficil que la gent participe però si es fa així pitjor. També ens preocupa l'ús electoralista del PGE que es puga fer, amb l'afegit que pot haver un canvi al front de l'Ajuntament després de les eleccions locals i van a deixar açò a mitges per a qui vinga darrere, que no tenen perquè ser els partits que han votat a favor de l'exposició pública".

Conpromis lamenta que l'equip de govern "vol fer coincidir un procés participatiu de la ciutadania amb l'exposició pública. Allò normal és que el procés participatiu haguera sigut previ, de forma que la gent poguera participar sense haver d'estar preocupada/condicionada/estresada per les al·legacions que ha de preparar per a defendre els seus interessos".

Per a Compromís, "estem parlant del futur d'Alboraia per a molts anys, era necessari un procés previ de participació ciutadana, per a buscar, estudiar i analitzar col·lectivament totes les possibles solucions i alternatives per atendre i resoldre les desfetes d'altres i l'atenció a les necessitats que tenim, no tindre que acceptar com única proposta la que ens plantegen per a solucionar les dotacions escolars, parc públic, convenis urbanístics i deute del metro, dèficit dotacions en Port Saplaya i deute amb Quabit".

Per a Compromís, "hi ha una diferència important entre l'exposició PGE (que hem votat en contra) i el pressupost (que hem recolzat). El PGE és per a molts anys i ara no és el moment. El pressupost és per a un únic exercici, en aquest cas per al 2019, preferiríem que el PSPV ho haguera fet com tocava en el cas del pressupost i l'haguera presentat a finals de 2018 i no damunt de les eleccions, però no estem disposats a parar l'ajuntament i les modificacions de la relació de llocs de treball que milloraran les condicions de part important de la plantilla de l'Ajuntament".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.