Compromís demana iniciar el treballs per a la retirada de la creu i tots els vestigis franquistes de Rafelbunyol

454

Després de la sentencia del Tribunal Superior de Justícia sobre la retirada dels vestigis franquistes a Rafelbunyol, Compromís per Rafelbunyol ha demanat la convocatòria de la Comissió de treball per començar l'elaboració del procediment de la retirada del panell de l'església.

Rafelbunyol lapida iglesiaLa peticó de Compromís per Rafelbunyol també inclou altres símbols franquistes de la localitat com la retirada d'el monòlit del carrer Vicente Soriano, les plaques d'un mausoleu del cementeri així com el canvi de nom del carrer Màrtirs.

Compromís creu que s’ha de començar per l'elaboració del procediment per a retirar la 'Creu dels Caiguts'. Per a la formacoó nacionalista, "aquesta acció cal que siga feta per professionals per evitar el seu trencament i que la mateixa comissió estipule què fer amb el panell: entregar-lo als familiars, que es custodie pel consistori o que es conserve en un futur espai d'interpretació apropiat".

Compromís ha lamentat la falta d'iniciativa i responsabilitat de l'equip de govern socialista no s'haja solucionat la problemàtica "i no sabem ben bé per què no s'ha aplicat encara la Llei de Memòria Històrica per part de l'equip de govern socialista".  

Compromís per Rafelbunyol ha animat al govern socialista a aplicar la llei "i prendre decisions valentes per tornar la dignitat a Rafelbunyol".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.