Compromís demana en Les Corts que s’abone la deuda al Patronat Francisco Esteve

0
114
Bankia

El síndic de Compromís Enric Morera i la portaveu adjunta del grup parlamentari, Mònica Oltra, han presentat una Proposició No de Llei i una pregunta en les Corts Valencianes per a demanar amb urgència que la Conselleria de Benestar Social pague tot el que deu al Patronat Intermunicipal Francisco Esteve i que, a més, esta situació no torne a repetir-se en pròxims mesos.
El Patronat Francisco Esteve dóna cobertura a un total de 189 persones de diferents municipis de l’Horta amb discapacitat intel•lectual de distints nivells així com també de mobilitat. Segons han sabut des de Compromís, “la Conselleria no ha abonat les quantitats que corresponen al concert del Centre de Dia, en el que s’atenen a persones discapacitades adultes greument afectades i tampoc s’han cobrat les ajudes per al Centre Ocupacional ni del Centre d’Atenció Primerenca”.

Els professionals que atenen les persones que van al centre no han cobrat el sou íntegre de febrer i no han percebut la de març, mentre que l’associació de pares, que s’ha vist obligada a augmentar les quotes, no té proa liquiditat per a assumir el pagament dels salaris.

En la PNL registrada, Morera i Oltra demanen el pagament immediat i què, al mateix temps, la consellera de Benestar Social acudisca a les Corts a donar explicacions sobre el compliment del pagament. Respecte a les qüestions formulades per este tema, els diputats de Compromís pregunten al Consell si és conscient del mal que han fet a les famílies de les persones ateses i als professionals que estan sense cobrar, com també pregunten a la Generalitat si han pres o van a prendre mesures perquè eixa situació no es torne a repetir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here