Compromís demana a Diputació i a l'Ajuntament que eliminen les referències franquistes de les campanes d'Alboraia

623

Compromís per Alboraia ha presentat dos escrits per registre d'entrada a la Diputació de València i a l'Ajuntament d'Alboraia per es prenguen mesures per a eliminar les referències franquistes de les campanes d'Alboraia.

Els escrits de Compromís es varen pregguntar després que es tornaren a col·locar les campanes restaurades amb una subvenció de la Diputació de València. Segons explica Compromís al seus escrits, "durant les tasques de col·locació, veïns i veïnes que assistiren a l'operació, feren arribar a Compromís per Alboraia fotografies de les campanes i el seu malestar perquè en elles apareixia simbologia franquista (referències a l'any de la victòria 1939, l'Àguila de San Juan o més coneguda com "el aguilucho"). A més observaren una errada perquè posa 'Cristobal el paton' quan hauria de dir 'Cristobal el patrón'".

Compromís ha manifestat el seu malestar per la situació que representa "un incumpliment de la Llei de memòria històrica" i ha explicat que "els ajuntaments i diputacions han de donar exemple amb les seues actuacions i han de ser conscients que molts veïns es senten molt malament perquè eixe tipus de simbologia encara estiga present en les campanes".

Davant d'eixa situació,  ompromís per Alboraia ha registrat dos escrits, un adreçat al Diputat Delegat de memòria històrica Ramiro Rivera, i altre a l'alcalde d'Alboraia Miguel Chavarría, per a què "prenguen les mesures necessàries per a cumplir la Llei de memòria històrica en allò que es referix a les campanes d'Alboraia (llevar inscripcions franquistes i aprofitar per a corregir errades ortogràfiques)".

Compromís per Alboraia ha explicat que també s'han adreçat al diputat de memòria històrica "perquè dins de les seues funcions està fer cumplir la Llei de memòria històrica i perquè les campanes han sigut restaurades amb una subvenció de la Diputació".

La petició de Compromís es suma a la formulada fa només unes hores per EUPV que també va criticar les inscripcions franquistes a les campanes de l'esglesia d'Alboraia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.