Compromís per Meliana exigirà al PP la dimissió de Pedro Cuesta i Enric Esteve pel cas de la plaça de promoció lingüística

0 lecturas

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, ha anunciat aquest matí que demanarà en el ple de demà la dimissió de l’actual portaveu del PP, Pedro Cuesta, i del regidor Enric Esteve  després d’haver fet conèixer la sentència ferma del TSJ que declara nul l’acord del govern del PP sobre la supressió de la plaça de tècnica linguistica de l’Ajuntament de Meliana. A més, demanarà també que el grup popular s’encarregue de pagar els costos del procés judicial, els quals ascendeixen aproximadament a 3000 euros.

Ferri i Riera - TSJ Meliana

Acompanyat del síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, l’alcalde ha explicat que volen que el PP “assumisca la seua responsabilitat política” en un cas que va enfrontar l’acord polític del govern del Partit Popular aprovat a finals de 2011 amb la normativa de promoció del valencià establerta des de 1997.

Riera ha manifestat que tenen la idea de tornar a traure a concurs la plaça amortitzada, però en un temps indeterminat, ja que l’ampliació de la plantilla ha de ser autoritzada per la Delegació de Govern, un procés que preveu que durarà fins a finals d’any.

Aquesta sentència suposa la ratificació de la que ja va imposar el Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 de València, que va declarar nul l’acord de l’Ajuntament de Meliana a 2013, per la qual cosa el grup popular es queda ara sense més possibilitats judicials.

A més, el cas d’Alboraia del 2012, quan el TSJ va obligar a l’ajuntament a anul•lar la supresió de l’Oficina per a la Promoció i Ús del Valencià, va sentar un precedent que, segons Riera, ja sentava jurisprudència i que no va evitar que el PP apel•lara la primera sentència.

Fran Ferri, en referència a l’actuació del Partit Popular, ha manifestat que lo que ven “és una farsa” i que “ha utilitzat aquest conflicte per a tapar les seues vergonyes” i gastar “els diners dels melians”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí