Compromís critica al PP per votar en contra de que l’Ajuntament no cobre l’impost de plusvàlua a les famílies desnonades

0
66

Compromís per Paiporta ha criticat l’actitud del PP de no aprovar una moció per tal que l’Ajuntament no cobre l’impost de plusvàlua a les famílies que han sigut afectades d’una execució hipotecària per part de les entitats bancàries, així com que es tornen els diners recaptats per aquest concepte en l’any 2012 a aquestes famílies.
Segons argumenta Compomís, la llei considera una compra-venda la transmissió de l’habitatge habitual fruit d’un procediment d’execució hipotecària o mitjançant la dació en pagament al banc. Per la qual cosa, les famílies afectades han de pagar la plusvàlua corresponent a l’Ajuntament, que en alguns casos arriba a 4000€. Segons Compromís, com que la llei d’hisendes locals no permet fixar l’exempció dins de l’impost, des del grup demanen que es faça a través de subvencions.

Per a Compromís aquesta situació de buit legal “és inacceptable”, ja que “damunt que les famílies són expulsades de les seues vivendes i que en la majoria dels casos han de continuar pagant hipoteca, també han de pagar plusvàlua com si estigueren obtenint algun benefici”. Per això a més de demanar l’ajuda per a les famílies des del grup insten també al govern central a modificar la llei i fixar bonificacions fiscals en l’impost de plusvàlues per aquests casos.

Així, la portaveu de Compromís, Isabel Martín, va demanar l’aprovació de la moció al ple “perquè no podem permetre més injustícies cap a les persones que estan patint esta estafa que alguns anomenen crisis” i va recordar que “Paiporta és un dels pobles de l’Horta on més desnonaments estan fent-se, 54 només en el darrer trimestre”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.