Compromís acusa l’alcalde d’actuar “sense mesura” al gastar 30.000 euros en serveis “superflus”

370

El portaveu d’economia del grup municipal Compromís per Foios a l’ajuntament de Foios, Gumer Ynarejos, ha exigit que l’alcalde popular del poble, Héctor Burno, explique i justifique les informacions aparegudes en premsa sobre l’adjudicació de contractes a una empresa presumptament del PP.
Segons Ynarejos, donant per certes les manifestacions aparegudes al diari Levante-EMV, on es diu que una empresa vinculada al vicepresident del PP a la Diputació de València i alcalde de Moncada, Juan José Medina, hauria facturat 300.000 euros a quatre ajuntaments de la comarca, inclòs el de Foios, “esta pràctica vulnera els principis de publicitat i lliure concurrència de les empreses a què obliga els principis de contractació pública”.

Compromís per Foios va exigir tota la documentació al respecte només coneixer la notícia. Poc després, el alcalde, Héctor Bueno, va convocar una Junta de Portaveus per al dijous per la vesprada per a respondre a aquests requeriments.

En la reunió, segons Compromís, va presentar la relació de factures pagades a esta empresa en l’any 2008, que en són huit i sumen un total de 16.126 euros. En l’any 2009, l’empresa presentà a l’Ajuntament de Foios, 21 factures per un import 29.976 euros i una factura al seu propietari de 209 euros.

L’import total suma 30.185 euros. Per a Compromís, “este import obligava l’Ajuntament a convocar un concurs amb publicitat i a adjudicar els servicis a l’empresa que presentara la millor oferta, cosa que es va evitar amb este mecanisme de fraccionament de factures”.

En la relació que ha presentat l’alcalde figuren conceptes com: repartiment de publicitat, disseny, maquetació i impressió del periòdic local, “buzoneo de folletos”, “fotos varias”, anunci especial de Falles, samarretes…

“Tot açò demostra que l’alcalde actua sense previsió ni rigor en la despesa, cosa que li permet adquirir productes i serveis absolutament superflus a empreses amigues en la situació de crisi actual i que no respecta l’acord plenari de reducció d’este tipus de despesa en la situació actual de crisi”, conclou Ynarejos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.