La cebera del port de Catarroja es rehabilita amb el suport de la Diputació

334

El director del Museu Valencià d'Etnologia, l’ETNO, Francesc Tamarit, la regidora de Cultura i diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Catarroja, Martí Raga, han analitzat conjuntament l'avanç del projecte de rehabilitació de les 2 barraques ubicades en l'Escola de Capatassos del port de Catarroja, i més concretament, la rehabilitació de la cebera.

La cebera és una de les instal·lacions tradicionals que s'està rehabilitant conjuntament amb el forn morú i una barca albuferenca en l'entorn de les Barraques, zona que es convertirà en el futur museu etnològic de l'Albufera.

Com explica la regidora de Cultura i diputada provincial, Dolors Gimeno, "la recuperació de la cebera amb tècniques tradicionals i aprofitant totes les parts que s'han pogut salvar, és un gran atractiu dins la recreació de l'hàbitat tradicional valencià, amb una estima especial per part dels catarrogins i catarrogines cap a esta construcció tradicional".

Futur museu etnològic de l'Albufera

El projecte de rehabilitació de les Barraques, que ja està licitat i en marxa, té un pressupost d'execució de 126.000 euros, i totes les previsions apunten que a principis de 2023, el museu podrà obrir les portes amb una museografia basada en la sostenibilitat, economia circular i autoconsum, ressaltant les vessants agrícoles, pesqueres, de l'habitatge i de les costums i tradicions arrelades al llac.

El projecte del museu de les Barraques, gestionat per l'àrea de Cultura i l'Etno, portarà també paral·lelament una proposta de col·laboració amb les localitats riberenques i la construcció d'itineraris turístics, culturals, mediambientals i educatius.

L'exposició permanent de les Barraques del futur museu, amb museografia per blocs temàtics, mostrarà a més les problemàtiques del llac, així com la vinculació agrícola i pesquera de l'entorn.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.