L'Ajuntament de Catarroja adaptarà les vivendes de persones majors en situació de dependència

813

Catarroja ajudarà a 8 persones majors del municipi a reparar i adaptar l’habitage per tal de millorar el seu confort i seguretat. Esta iniciativa, amb el nom Hogares Saludables, ha sigut posada en marxa per la Fundación Apip-Acam i la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud.

El programa va dirigit a persones de més de 65 anys que es troben en situació de dependència i amb uns ingressos mensuals de, com a màxim, 600 euros. L’objectiu de la iniciativa és millorar la qualitat de vida d’estes persones, prevenir el deteriorament de la seua salut i ampliar les seues possibilitats d’autonomia dins la pròpia casa.

En total, s’invertirà un import màxim de 2.800 euros per habitatge. La vivenda haurà de trobar-se en condicions d’habitabilitat, de manera que les intervencions del programa ‘Hogares Saludables’ serviran per a fer millores, per exemple, fent més accessibles els banys o millorant la seguretat i la funcionalitat de la cuina.

Concretament, a Catarroja, seran 8 dones les beneficiàries de l’ajuda, que pretén evitar l’agreujament del seu grau de dependència i assegurar les condicions de l’habitatge en què resideixen. Les intervencions, que es realitzaran els mesos de juny i juliol, corregiran algunes deficiències al sòl de les vivendes i serviran per reparar persianes i adaptar els banys, instal·lant plats de dutxa adequats i accessibles.

Afavorir un envelliment actiu

A banda de millorar la qualitat de vida de les persones majors en risc d’exclusió, ‘Hogares Saludables’ vol afavorir l’envelliment actiu, reforçant l’autonomia d’estes persones per evitar o, almenys, demorar els processos d’institucionalització residencial.

Per a la primera tinent d’alcalde i regidora de Desnonaments i Habitatge, Lorena Silvent, aquest tipus d’iniciatives coordinades per la Mancomunitat de l’Horta Sud, “demostren el compromís de les institucions locals amb les persones o famílies amb necessitats per falta de recursos i amb dependència física o intel·lectual, col·laborant en el seu empoderament i la seua qualitat de vida”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.