Catarroja senyalitza el recorregut del Camí de Santiago de Llevant

1215

Catarroja ha instal·lat senyalització homologada al recorregut del Camí de Santiago que transcorre pel poble. El municipi de l’Horta Sud és un dels punts de parada de l’itinerari de pelegrinatge del Camí de Santiago de Llevant, com mostra l’Arxiu Municipal de la població, on existeixen registres que es refereixen a “llits als pelegrins per una nit”.

Uns quaderns de 1652 a 1658 que van ser trobats a l’Arxiu Municipal, encara que incomplets, van servir per a obtindre dades rellevants. Estos mostraven els ingressos i despeses del Consell de Catarroja en estos anys, i una part d’estes despeses estava destinada a l’acollida i ajuda dels pelegrins i pelegrines que arribaven al municipi.

D’altra banda, el Camí de Santiago de Llevant està homologat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) com una de les parts de Camí de Sant Jaume. Açò suposa potenciar la recuperació del patrimoni històric i tradicional i donar a conèixer la riquesa e importància dels valors històrics, artístics i monumentals de la geografia llevantina.

Senyalització detallada

Amb este motiu, i aprofitant que enguany Catarroja ha sigut declarada municipi turístic, la població ha realitzat la instal·lació d’una senyalització adequada i homologada al llarg d’este itinerari.

Segons expliquen des de l’Ajuntament, l‘objectiu de la senyalització és afavorir el seguiment i la identificació del camí, oferir informació complementaria i d’interès per al viatger, indicar els punts d’interès o fer crides d’atenció per extremar la precaució en punts d’intersecció amb altres vies.

La senyalització s’ha fet a partir de l’itinerari que consta al llibre Camino de Santiago de Levante, GR 239. De Valencia a Santiago, editat per l’Associació Amigos del Camino de Santiago de la Comunitat Valenciana. Este itinerari entra per la Ronda de l’Est del municipi, paral·lela a la via fèrria, arriba al Mercat Municipal, seguint per l’església de Sant Miguel i aplegant a la plaça del Port. Després, segueix pel Camí Vell de Russafa travessant el polígon industrial de la població d’Albal, fins a portar al polígon de Beniparrell i finalment a Silla.

L’Ajuntament també proporcionarà als pelegrins i pelegrines que ho desitgen el segell oficial que certifica que han travessat el municipi.

D’esta manera, Catarroja se suma a altres municipis valencians que participen al projecte, el qual és susceptible de generar una oferta conjunta, ja que cinc de les etapes del Camí de Santiago de Llevant, corresponen a la Comunitat Valenciana, amb 140 km de longitud.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.