Catarroja inverteix 70.000 euros per ajudar a pagar el lloguer i la hipoteca als veïns

626

L’Ajuntament de Catarroja ja ha fet pública la convocatòria d’ajudes al pagament del lloguer i de la hipoteca d’enguany. Per segon any consecutiu, la regidoria de Desnonaments posa en marxa esta mesura, que pretén evitar la pèrdua de la vivenda habitual d’aquelles famílies amb pocs ingressos.

Enguany, el pressupost de les subvencions es duplica respecte al passat, de manera que el consistori invertirà un total de 70.000 euros per ajudar a les persones beneficiàries a pagar part de les despeses del lloguer o de la hipoteca de la seua vivenda.

Les ajudes suposaran el pagament de fins al 40 % del lloguer o la hipoteca de l’habitatge habitual, amb un import màxim de 180 euros mensuals. El període de cobertura de l’ajuda serà de gener a desembre del 2018.

Requisits per a rebre l’ajuda

Per a optar a la subvenció caldrà ser major d’edat, estar empadronat a Catarroja, ser titular del contracte de lloguer o d’una hipoteca i estar al corrent dels pagaments, així com de les obligacions tributàries. També serà imprescindible que l’import del lloguer o de la quota de la hipoteca no siga superior els 450 euros mensuals. Així mateix, també es tindrà en compte que els ingressos de la unitat de convivència no superen els previstos a les bases de la convocatòria.

A banda d’això, es prioritzaran els casos de persones que hagen perdut sa casa, que tinguen una discapacitat igual o superior al 33 %, joves entre 25 i 35 anys amb persones a càrrec seu, dones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals amb menors a càrrec seu, famílies nombroses –en categoria general i especial– i persones que tinguen un contracte de lloguer amb una entitat financera per desnonament, execució hipotecària o dació en pagament.

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 23 de novembre de 2018. Les persones interessades hauran de presentar l’imprés de sol·licitud i la documentació requerida al Registre d’Entrada del Departament de Serveis Socials, a l’avinguda Jaume I, 20.

Així mateix, poden apropar-se a esta mateixa direcció per tal de rebre més informació i assessorar-se en la preparació de la documentació. La convocatòria d’ajudes també pot consultar-se a www.catarroja.es.

Per a la primera tinent d’Alcaldia i regidora de Desnonaments, Lorena Silvent, “esta convocatòria obeeix al treball realitzat des de la Comissió de Desnonaments que presidisc, per prevenir que les famílies puguen arribar a situacions de vulnerabilitat i garantir el dret a l’habitatge. Per això, a pesar de no ser una competència municipal hem duplicat l’import de la partida i hem prioritzat a certs col·lectius que puguen tindre més dificultats com dones víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional, famílies que hagen patit un desnonament o joves que volen independitzar-se, perquè volem arribar més enllà des de l’Administració Local”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.