Catarroja empra animals a la Entrada dels Reis Mags després d’aprovar una moció on es comprometia a no fer-ho

0
5 lecturas

El grup de Guanyar Catarroja a l’Ajuntament ha lamentat hui que l’equip de Govern (Compromís-PSPV) haja oblidat l’acord adoptat en sessió plenària fa dos meses en el que es comprometia a no utilitzar animals en cap tipus d’espectacle i declarava el municipi lliure de maltractament animal. Així i tot, la Entrada de Reis del passat 5 de gener va comptar amb la participació de cavalls i camells.

Des de Guanyar assenyalen no saber si els membres de l’equip de Govern van votar a favor d'aquesta moció “moguts per les ganes de canvi i han oblidat les seues implicacions i conseqüències, o si no són conscients del patiment que causem als animals en obligar-los a participar en aquest tipus d'esdeveniments, però, en qualsevol cas, no es pot trivialitzar un assumpte com el maltractament animal fins al punt de contravindre allò pactat de manera explícita en un acord sobre el mateix”.

“No oblidem que a banda dels perills que comporten per als humans l'exhibició d'animals en aquests actes, aquest tipus d'explotació en públic no deixa de ser una altra forma de maltractament: els animals poden patir accidents, com a caigudes, relliscades, cremades... són sotmesos a una gran càrrega d'estrès i ansietat, senten por, pànic, envoltats de persones, en un ambient que no és el seu, ple de soroll, música, gent que crida i se'ls acosta, xiquets que intenten tocar al popular personatge amb el qual carreguen”, expliquen des de Guanyar.

A més, el grup de la oposició assenyala que, encara que al llarg del recorregut no es done cap mostra de maltractament físic sobre ells, “aquests animals han sigut domesticats i domats en condicions molt dures, privats del seu hàbitat i les seues mares, entrenats amb reforços negatius per a que, lluny de tindre un comportament natural, es convertisquen en exemplars obedients i submissos. En definitiva, són privats de tot el que necessiten per a desenvolupar-se plenament com a individus de la seua espècie”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí