Meliana inicia un pla de millora dels camins de l’horta

0
220

CamíGallineta070116L’Ajuntament de Meliana ha iniciat un pla de millora dels camins de l’horta, principalment aquells que són d’accés a alqueries habitades o d’ús habitual. Amb esta finalitat, s’ha començat pels camins que figuren en el cadastre com a públics o se n’ha acreditat esta condició, com ara el camí de la Gallineta, que dóna accés a diverses alqueries habitades, el primer on ja s’ha actuat amb una inversió d’uns 15.000 euros.

La regidora d’Agricultura, Amparo Martí, ha explicat que “entre les demandes del sector agrari local hi ha una petició reiterada des de fa temps per tal que hi haja algun tipus d’actuació programada per a la millora d’estos camins. El nou equip de Govern ja ho hem previst i hem iniciat les primeres accions”. Per als treballs realitzats al camí de la Gallineta, s’ha buscat una actuació com més integrada en l’entorn de l’horta millor, seguint les indicacions de la Conselleria d’Ordenació del Territori, Infraestructures i Transport i allò previst en el Pla d’Acció Territorial de Protecció de l’Horta de València.

Així, s’ha optat pel sistema que s’anomena de doble tractament superficial, que consistix a fer una base de grava i sorra compactada, amb una doble coberta de grava, també compactada, amb impregnació de quitrà. Com diu la regidora, “es busca un equiibri entre la funció que han de tindre estos camins d’accés a les propietats i també per a facilitar l’activitat agrària però, alhora, mirant que estiguen integrats i suposen com menys impacte millor sobre l’horta. En farem un seguiment del resultat per a les actuacions futures”.

L’Ajuntament ja ha iniciat els estudis previs per a condicionar un altre camí, el de l’alqueria de la Palmera, que també dóna accés a diferents alqueries. A més, per a escometre el pla ha previst en els pressupostos del 2016, ja aprovats, una inversió de 40.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here