València acull la vuitena edició de la 10K Divina Pastora amb quasi 14.000 participants

706

La regidora d'Esports destaca que esta carrera que se celebra el diumenge reflectix l'aposta municipal d’“avançar perquè l'esport siga per a  tots”

La ciutat acollirà diumenge que ve, 10 de gener, la vuitena edició de la 10K Divina Pastora València que correran quasi 14.000 persones de 52 nacionalitats diferents. El 31% de les participants seran dones, la qual cosa suposa que s'ha incrementat la presència femenina en esta prova de 10.000 metres de circuit homologat que, per primera vegada, comptarà amb una eixida de corredors escalonada, per a dotar a la carrera de major fluïdesa. Entre les activitats paral·leles a esta carrera, que compta amb una inscripció solidària, que enguany es destina a l’Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral (*AVAPACE), destaca la celebració d'una prova infantil que se celebrarà el dissabte en les pistes d'atletisme.

0107 Presentación 10KDP

La regidora delegada d'Esports, Mayte Girau, ha presentat hui esta carrera que obri el calendari runner de la ciutat i enguany acull el Campionat Autonòmic de 10 Quilòmetres en ruta. “Es tracta”, ha explicat, “d'una prova que reflectix l'aposta de la Fundació Esportiva Municipal que treballa per a aconseguir un esport més inclusiu, i aconseguir la pràctica esportiva i la participació de tot el món en els esdeveniments esportius, sobretot d'aquells col·lectius que tenen major dificultat per a fer-ho, com són dones, persones majors i xiquets”.

En esta línia, la regidora ha considerat “un èxit el fet que el nombre d'inscripcions de dones s'haja incrementat pel que fa a la passada edició”. També ha destacat l'important increment de participació en general, “que pot haver sigut motivada per l'existència d'inscripcions de menor cost”, i ha agraït “la labor desenvolupada per organitzadors i patrocinadors, així com els servicis municipals que facilitaran el bon desenvolupament de la carrera i la convivència”.

La carrera, organitzada pel Club d'Atletisme 10k València i patrocinada per la companyia de segurs Divina Pastora i l'entitat financera Ibercaja, s'iniciarà el diumenge a les 9.30 hores en el passeig de l'Albereda. Prèviament, a les 9.00 hores, se celebrarà la Milla Ibercaja, única homologada a la Comunitat Valenciana

Els 13.800 corredors de la 10k Divina Pastora eixiran en quatre eixides que es produiran cada tres minuts. Enguany, els corredors podran veure en dues pantalles gegants en el quilòmetre 9 els missatges d'ànim que han enviat els seus familiars i amics a través del blog de la citada empresa d'assegurances.

0107 Presentación 10KDP2

Pel que fa al caràcter solidari de la carrera, cal destacar que en la Fira del Corredor, que s'habilitarà en el Centre Comercial Gran Turia, a més de donar suport a  AVAPACE, es podrà col·laborar amb l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), amb Elvira Rosa (la xica bambolla afligida de sensibilitat química múltiple) i Runners for Ethiopia, amb la recollida de sabatilles de running usades per a xiquets i adults, i Sociosolidarios, amb recollida de samarretes per a reclusos i persones amb el risc d'exclusió social.

A més, prèviament a la carrera, i amb la finalitat d'implicar els més joves en el món de l'atletisme, el dissabte serà el torn dels més xicotets amb el 10Kids McDonald’s que se celebrarà a les 17.00 hores en les pistes d'atletisme del Estadi del Túria amb la participació de 1.200 xiquets i xiquetes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.