Catarroja, a punt de finalitzar les obres i millores de l'interior i de la façana exterior del seu cementeri

696

L’Ajuntament de Catarroja esta a punt de finalitzar la rehabilitació de la façana del cementeri que li retornarà a la seua imatge de fa 130 anys. Les reformes també afecten a l’interior introduint xicotetes millores gràcies als suggeriments de la ciutadania i de l'aplicació dels principis de transició ecològica.

Una d’aquestes novetats, fruit del suggeriment d’una veïna, és la instal·lació de dos bancs en la zona de columbaris. A més, també s'han establert dos punts amb contenidors de plàstic i de paper.

Segons el regidor de Cementeri, Xavi Bellot "és cert que no es genera un volum important d'aquesta classe de residus, però hem de donar totes les facilitats també a les persones que visiten el cementeri".

Bancs, contenidors, punt net,..

No obstant, la mesura més important ha sigut la instal·lació d’un punt net amb el que podem fer un tractament integral dels fèretres vells procedents d'exhumacions. Per tal de poder posar en marxa aquest punt, l’empresa municipal ESERCA ha habilitat la parcel·la oest del cementeri. En aquest espai, s’ubicaven les runes del cementeri protestant i ara tindrà aquest servei a més d’una zona coberta per guardar l'elevador elèctric de fèretres.

Per a Bellot, “es fonamental atendre les peticions del veïnat per a millorar el seu dia a dia i també oferir alternatives ecològiques fins i tot on no reparem, com és el cas de la separació de residus al cementeri”.

Bellot tambçe ha mostrat la seua satisfacció per l’evolució de les obres de la façana del cementeri "que tornarà a lluir com un element històric que és al nostre poble, dignificant així l'entrada a un espai tan important per a moltes persones de Catarroja".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.