Castelló estudia col·laborar amb un projecte de "masoveria urbana" per a mobilitzar els habitatges buits

23

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló treballa en noves alternatives que mobilitzen els habitatges buits de la ciutat. Una de les vies consisteix en la "*masoveria urbana", una proposta que contempla la cessió d'ús d'un immoble en mal estat a canvi que el resident es faça càrrec de la reforma i manteniment. L'Ajuntament impulsaria línia d'ajudes per a facilitar aquesta mesura.

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que sobre aquest tema que ha mantingut una reunió amb un col·lectiu de professionals que impulsa la "masoveria urbana" "per a analitzar la possibilitat de promoure línies de col·laboració que ajuden a canalitzar aquests projectes de masoveria, que faciliten habitatges amb deficiències sent el pagament el cost de la reforma interior".

Es tracta d'una altra alternativa per a propiciar nous habitatges i millores al mateix temps en accessibilitat i eficiència energètica. La regidoria, sobre aquest tema, estudiarà la posada en marxa d'ajudes per a ajudar a la inversió dels nous inquilins.

Una altra alternativa de col·laboració públic-privada en la qual treballa l'Ajuntament és amb la cessió d'ús de cooperativa d'habitatge dirigit a col·lectius més vulnerables.

La Regidoria preveu incrementar en aquesta legislatura el parc públic d'habitatge mitjançant el pla de compra d'habitatge públic, el decret de tanteig i retracte i la bossa de lloguer social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.