Benicarló anuncia unes Festes Patronals 2020 carregades de novetats

25

El regidor de Festes de Benicarló, Pedro Manchón, ha anunciat avui algunes de les novetats amb què arribaran les Festes Patronals 2020. Tal i com ha anunciat el regidor, un dels principals canvis d'enguany és la possibilitat de tindre com a representants de les Festes a figures masculines, tant adults com infantils. «L'any passat ja vam manifestar la voluntat política de fer realitat allò que consta en el Pla d'Igualtat i que està marcat com a objectiu per a l'any 2021», ha declarat Manchón.

Pel que fa al nom triat, aquesta figura masculina serà coneguda com a «cavaller», l'equivalent a la «dama». Quant a l'equivalent a «dulcinea», el terme escollit és «tirant». Seguint amb les referències literàries que en el seu moment van inspirar el nom de «dulcinea», el terme «tirant» s'ha pres d'una de les obres valencianes més importants, «Tirant lo Blanc», de Joanot Martorell. En cas d'haver un màxim representant de les festes, seria «rei».

La Comissió de Festes es troba treballant en els requisits de la indumentària masculina i en la resta de canvis protocol·laris.

Una altra de les novetats destacades és l'ampliació a 12 del nombre màxim de dames o cavallers infantils, per tal d'equiparar-lo amb el nombre dames o cavallers d'adults. Fins ara, el nombre màxim permés de dames infantils era de 4. El regidor ha volgut recordar que «tot i l'ampliació, se seguirà respectant estrictament l'ordre d'arribada de les peticions que ja s'han fet efectives».

Les persones interessades encara podran presentar sol·licituds fins a mitjans del mes de març.

Xicotet avanç de la programació

Com ha desvetllat Manchón, enguany s'accentuarà l'aposta de recuperar actes que eren tradicionals a les Festes i que van anar desapareixent amb el pas dels anys, com és el cas de «Córrer la traca», recuperat l'any 2019. Com ha declarat el regidor, «la programació de les Festes Patronals és una de les més riques i atractives de la comarca, però això no ens atura les ganes de seguir treballant per millorar-la». En aquest sentit, el regidor ha anunciat que «el dia de Sant Bartomeu l'arredonirem amb l'espectacle de l'Orquestra Panorama, per a molts una de les millors de l'estat». Manchón ha manifestat que la Comissió de Festes comparteix la demanda popular i també s'està estudiant la recuperació del concert de Festes.

Cartell anunciador

Pedro Manchón també ha avançat que en les pròximes setmanes es publicaran les bases del cartell anunciador de les Festes Patronals 2020, que s'han actualitzat per tal de modernitzar el concurs amb l'objectiu de donar cabuda a altres disciplines artístiques a banda de la fotografia, com el disseny gràfic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.