Aprovada l’ampliació de la xarxa ciclista de Castelló amb dos trams a Castell Vell i Pascual Asensio

34

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat en Junta de Govern el projecte i els expedients de contractació per a la construcció de dos nous trams de carril bici cofinançats per Europa a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta dels traçats relatius a l’avinguda Castell Vell i el carrer Músic Pascual Asensio, que compten amb 242.100 euros i 352.310 euros de pressupost, respectivament.

L’ampliació de la xarxa ciclista urbana és una de les dotze operacions d’impacte social i ambiental incloses en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat de Castelló, que suma 20,2 milions d’euros d’inversió cofinançada pel consistori i Europa.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat que la implementació dels nous carrils bici «contribueix a fomentar la mobilitat urbana sostenible, apostant per un mitjà de transport net com és la bicicleta». Aquesta actuació, diu, «afavoreix la transició cap a un model de ciutat més verda i cap a a una economia baixa en carboni, i a més els nous traçats ciclistes actuen com a element vertebrador i integrador de les diferents zones urbanes, facilitant el dia a dia a la ciutadania».

En el cas del carril bici de Músic Pascual Asensio, amb un termini d’execució de sis mesos, es proposa substituir la vorera-bici existent per un carril bici protegit que discórrega per la calçada, deixant les voreres lliures per a ús exclusiu per als vianants. També es contempla la connexió ciclista de l’avinguda Casalduch amb l’avinguda València pel carrer Panderola, i connectar el tram de Pascual Asensio amb la Gran Via i l’avinguda Vila-real, també mitjançant carril bici diferenciat, que uniria a les persones usuàries amb els centres comercials i polígons industrials de la zona sud i la Ciutat del Transport.

L’actuació en l’avinguda Castell Vell, amb un termini d’obres de quatre mesos preveu, a més de la construcció d’un carril bici en aquest vial, la seua connexió des de l’avinguda Vall d’Uixó a la ronda de circumval·lació nord de la ciutat de Castelló. Amb aquest nou carril es busca completar l’eix nord-sud, que creua tota la ciutat per la zona oest, des de la citada ronda fins a l’avinguda Enrique Gimeno.

Tots dos carrils bici s’uneixen als 5 quilòmetres de vies ciclistes desplegades sobre Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch gràcies a una altra de les operacions EDUSI i que estan operatives des de finals de 2018.

La licitació de les actuacions aprovades ara (Castell Vell i Músic Pascual Asensio) se suspén fins que ho permeta el reial decret de l’estat d’alarma, encara que després del suport de la Junta de Govern es pot donar llum verda als plecs i incorporar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic la documentació pertinent per a informar potencials licitadors i que puguen anar estudiant els projectes i preparant les ofertes. Sí queda paralitzat el termini per a la presentació de les mateixes i la interposició de recursos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.