Alcàsser i Rafelbunyol celebren el certamen escolar de lectura en veu alta

1075

Alcàsser va celebrar el divendres passat el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, amb la participació de l’alumnat de 2n i 3r cicle d’Educació Primària del CEIP 9 d’Octubre, del col·legi Santísimo Cristo de la Fe i el CEIP Jaume I. Cristina Lucendo, Regidora d’Educació, va inaugurar un acte que, com bé va mencionar, ens va fer gaudir de la lectura en veu alta dels més xicotets de la població.

També van tenir unes paraules Francisca Navarro Mazcuñan, Directora de l’Oficina de Caixa Popular de Picassent i Rosella Valor, en representació de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura. Totes dues van coincidir en la idea que la lectura en veu alta ens fa lliures i que, per aquesta raó, totes dues institucions recolzen el projecte De Viva Veu a les diferents poblacions valencianes. Alcàsser s’inicia en aquesta edició de De Viva Veu, en el món de la lectura en veu alta, com va recordar Anna Moner, encarregada de presentar l’acte.

Encontre Escolar de Lectura en Veu Alta de Rafelbunyol

També es va celebrar, el dissabte pel matí, el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Rafelbunyol. La Casa de la Cultura de la població va acollir l’acte on els participants del CEIP Verge del Miracle ens van fer gaudir, per tercer any consecutiu, del plaer d’escoltar la lectura en veu alta. Com bé va recordar Lorena Cabrera Diego, Gestora de Clients de l’Oficina de Caixa Popular de Massamagrell, un compromís ferm en l’educació. Compromís que, com va destacar Alicia Piquer, Regidora de Cultura, es veu reflectit en aquests actes. L’encarregada de presentar i conduir l’acte fou Anna Ballester, professora, contacontes i especialista en literatura infantil i juvenil.

En tots dos actes del certamen, dotze representants de la categoria Teuladins ens van llegir fragments del llibre ‘El llop Cento al superparc de la pau’, de Manel Joan i Arinyó (Edicions 96). Dotze representants més de la categoria Blavets ens van fer gaudir de ‘L’esperit del Cabanyal’, de Teresa Sanchis Labiós (Edicions del Bullent). El jurat, amb l’ajuda del vot del públic, fou l’encarregat d’elegir un representant de cada categoria per a representar a les  poblacions en el Certamen Final.

En els pròxims mesos, poblacions com Foios, Riba-roja de Túria, Benifairó de les Valls, Xirivella, Paiporta, Catarroja o Utiel realitzaran les fases locals del Certamen Escolar. I a finals del mes de maig, representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.