Alcàsser aprova un pressupost per al 2020 de 6,7 milions, un 5 % més que a 2019

895

Els comptes municipals aprovats al ple municipal d’Alcàsser del mes de gener augmenten la despesa en partides socials i innovació, incrementen les partides de serveis i congelen per cinquè any consecutiu els impostos, taxes i preus públics. Així ha explicat el Govern municipal el pressupost municipal que arriba a la xifra total de 6.759.253,94 euros, un 5,2 % més que el de 2019.

Per a l’equip de Govern, es tracta d’uns comptes que suposen “la consolidació d’un model que posa l’accent amb els qui més ho necessiten, a l’hora que aplica una gestió eficaç i equilibrada”. Aquesta estabilitat pressupostària permet a Alcàsser accedir, com ajuntament que compleix la regla del gasto, a importants subvencions de la Generalitat i de la Diputació de València, destinades a inversions.

“Ara, amb el pacte de governabilitat entre el  PSPV-PSOE i Ciudadanos,  podrem dur a terme molts dels reptes que tenim per davant per a continuar modernitzant el nostre poble i permetent que millorem els  serveis”, han explicat des del Govern municipal.

En concret, les partides que més s’incrementen són les destinades a polítiques per a les persones. Així, Ocupació augmenta un 110 %, a Serveis socials es va a triplicar la plantilla professional i també s’incrementa la Policia Local amb una nova plaça d’agent.

A Cultura, es destinarà una partida a millorar el servei tècnic audiovisual del Centre Cultural i s’incrementa un 27 % la de Joventut per a ampliar l’oferta d’oci juvenil alternatiu, educatiu i saludable.

A Participació ciutadana es destinen 60.000 euros per als propers Pressupostos Participatius i a Esport, s’incrementa la quantia destinada als serveis de l’Escola Municipal Esportiva pel creixement considerable que ha tingut la mateixa.

Al capítol de Promoció i el Desenvolupament de l'Economia local, s'ha introduït una nova partida destinada a millorar la dotació dels polígons industrials per a atraure la implantació de noves empreses i, per a fomentar l'associacionisme d'àmbit econòmic i comercial local, s'ha incrementat un 150 % l'import de les subvencions destinades a afermar el comerç local i de proximitat.

L'Àrea d'Urbanisme i Serveis augmenta la partida que es destina a la millora de l'entorn, manteniment de parcs i jardins, la neteja de carrers, la recollida de residus i desinsectació.

D’altra banda, les inversions per a l'exercici 2020 tenen com a novetat l’actualització de la Plaça d'Espanya i la seua modernització com a espai públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.