Alcàsser aprova un pressupost per al 2020 de 6,7 milions, un 5 % més que a 2019

840

Els comptes municipals aprovats al ple municipal d’Alcàsser del mes de gener augmenten la despesa en partides socials i innovació, incrementen les partides de serveis i congelen per cinquè any consecutiu els impostos, taxes i preus públics. Així ha explicat el Govern municipal el pressupost municipal que arriba a la xifra total de 6.759.253,94 euros, un 5,2 % més que el de 2019.

Per a l’equip de Govern, es tracta d’uns comptes que suposen “la consolidació d’un model que posa l’accent amb els qui més ho necessiten, a l’hora que aplica una gestió eficaç i equilibrada”. Aquesta estabilitat pressupostària permet a Alcàsser accedir, com ajuntament que compleix la regla del gasto, a importants subvencions de la Generalitat i de la Diputació de València, destinades a inversions.

“Ara, amb el pacte de governabilitat entre el  PSPV-PSOE i Ciudadanos,  podrem dur a terme molts dels reptes que tenim per davant per a continuar modernitzant el nostre poble i permetent que millorem els  serveis”, han explicat des del Govern municipal.

En concret, les partides que més s’incrementen són les destinades a polítiques per a les persones. Així, Ocupació augmenta un 110 %, a Serveis socials es va a triplicar la plantilla professional i també s’incrementa la Policia Local amb una nova plaça d’agent.

A Cultura, es destinarà una partida a millorar el servei tècnic audiovisual del Centre Cultural i s’incrementa un 27 % la de Joventut per a ampliar l’oferta d’oci juvenil alternatiu, educatiu i saludable.

A Participació ciutadana es destinen 60.000 euros per als propers Pressupostos Participatius i a Esport, s’incrementa la quantia destinada als serveis de l’Escola Municipal Esportiva pel creixement considerable que ha tingut la mateixa.

Al capítol de Promoció i el Desenvolupament de l’Economia local, s’ha introduït una nova partida destinada a millorar la dotació dels polígons industrials per a atraure la implantació de noves empreses i, per a fomentar l’associacionisme d’àmbit econòmic i comercial local, s’ha incrementat un 150 % l’import de les subvencions destinades a afermar el comerç local i de proximitat.

L’Àrea d’Urbanisme i Serveis augmenta la partida que es destina a la millora de l’entorn, manteniment de parcs i jardins, la neteja de carrers, la recollida de residus i desinsectació.

D’altra banda, les inversions per a l’exercici 2020 tenen com a novetat l’actualització de la Plaça d’Espanya i la seua modernització com a espai públic.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.