Alboraia, Burjassot, Moncada, Picanya i Torrent celebraran la I edició de la festa en honor a Vicent Andres Estellés

0
46
Bankia

A iniciativa de l’escriptor Josep Lozano i amb el suport, entre d’altres, de la Fundació Valencianista i Demòcrata, més de 20 ciutats valencianes –entre elles les localitats de l´Horta: Alboraia, Burjassot, Moncada, Picanya i Torrent- celebraran aquest 4 de setembre la primera edició de la Festa Estellés. Una festa dedicada a recordar un dels més grans poetes valencians, que va nàixer un 4 de setembre del 1924.
La Festa Estellés pren la seua inspiració en Escòcia, en la festa que fan el 25 de gener de cada any, que ha arrelat fermament com a celebració identitària –la fan ja dos segles i escaig– el “Burn’s souper”, per celebrar el naixement Robert Burns (1759-1796), un popular poeta en llengua escocesa. On després d’un àpat amb haggis, un embotit escocès, es beu i es canta l’Auld Lang Syne, i després es reciten i canten cançons del poeta i d’altres poetes.

De moment, la Festa Estellés es celebrarà a Alboraia, Alginet, Barcelona, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benicarló, Burjassot (poble natal del poeta), Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Núcia, Manuel, Moncada, Montserrat, Otos, Picanya, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant i Vinaròs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here