Albalat estrena estació meteorològica

532

Què temps farà hui a Albalat? Una pregunta que per fi va a tindre una resposta científica i vàlida de cara a les assegurances: Albalat dels Sorells ja té instal·lada la seua primera estació meteorològica gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAEMET).

La nova estació oferirà totes les dades sobre temperatures, vent, humitat relativa i pluja durant els 365 dies de l’any.

L’estació està situada al mig de la població, en l’edifici de la biblioteca, i serà gestionada per l’Ajuntament i voluntaris que s’encarregaran dels registres manuals del pluviòmetre.

Les dades, que s’actualitzen cada 10 minuts, són publiques i ja es poden consultar al web d’AVAMET o a l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils que l’associació té creada.

Sònia Clemente, regidora de Medi Ambient i Agricultura, ha destacat que per fi Albalat dels Sorells tindrà informació en temps real de les condicions meteorològiques de la població, que podran ser utilitzades per a reclamar a les assegurances en cas de desperfectes a les llars o les collites.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.