Albalat dels Sorells tindrà Festes Majors respectant les mesures sanitàries

31 lecturas

Albalat dels Sorells tindrà finalment festes o allò més pròxim a les Festes Majors patronals que a finals d'agost i principi de setembre, s'han celebrat tradicionalment, fins a la irrupció de la COVID.

Com tots els esdeveniments socials, públics i oberts a la ciutadania, la pandèmia ha vingut a imposar unes normes que s'han de complir, sense cap excusa. La situació sanitària actual no permetrà la celebració de les festes tradicionals tal com era habitual en els anys previs a la pandèmia. Malgrat això, i després de la suspensió de totes les activitats en 2020, s'ha acordat la realització d'actes concrets que estaran adaptats a les restriccions actuals i que comptaran amb totes les mesures sanitàries.

El consistori, de la mà del Regidor de Festes, Pablo Espinosa, ha anat reunint-se amb els representants de les comissions de festes de 2020 (Mare de Déu del Roser, Filles de Maria, Sant Gil, Mare de Déu dels Desemparats i Santíssim Crist de les Ànimes), i han arribat a l'acord de consens per a la realització d'actes entre el 2 i el 19 de setembre.

Pel que fa a la presentació del programa de festes, l'evolució de la pandèmia ha estat el principal condicionant per a definir la programació, i fins a l'últim moment no es tenia la certesa de poder celebrar festes amb un mínim de garantia, és per aquest motiu que, l'anunci de celebració de les festes s'ha demorat més del normal i en uns dies, mitjançant ban whatsapp i les xarxes socials de l'ajuntament, s'anunciaran la programació i les pautes a seguir per a poder gaudir de tots els espectacles.

Cultura segura i Festes segures

Igual que passa amb una part tan important de la nostra vida com és allò que afecta la cultura i la solvent estratègia de la campanya “#CulturaSegura”, per a seguir amb la realització de les seues activitats associades, l'activitat festiva aplicarà les mateixes normes per a poder oferir a la ciutadania tot el repertori d'esdeveniments festius tan necessaris per a la normalització de la vida en els pobles i ciutats, després del trànsit obligat de restriccions, prohibicions i ajornaments ocasionats per la pandèmia.

En eixe sentit, l'ajuntament ha dissenyat totes les activitats a partir de l'aplicació de les mesures de seguretat. Prova d'això serà la posada en marxa del control d'aforament en directe per a tots els espectacles què permetrà actuar de forma instantània en cas d'haver-hi cap situació de contagi o altres tipus de situacions anòmales. En paraules del regidor: "Som conscients que la situació sanitària que vivim és molt delicada i que abans de res està salvaguardar la salut de tots els veïns i veïnes d'Albalat, per això vull recalcar que tots els actes que es realitzen es faran complint estrictament totes les mesures sanitàries que estiguen en vigor".

Una altra de les novetats serà la celebració de tots els espectacles de forma nocturna en el format de caps de setmana, de tal forma que els esdeveniments es concentraran al llarg de tres franges de jornades que aniran de dijous a diumenge. De tal forma, el primer torn començarà el dijous 2 de setembre i conclourà el diumenge 5; el segon torn festiu serà del 9 al 12; i del 16 al 19 de setembre, es programaran els espectacles finals de festes.

En el cas dels festejos taurins, després de vàries reunions realitzades entre els representants de tres penyes (El Poal, la Taurina i Centre 98) i l'Ajuntament, s'ha acordat la modificació de les dates, a l'espera de que Conselleria done el vist i plau en la reunió amb la Federació de Penyes Taurines del proper 6 de setembre.

Finalment, l'alcalde, Nicolau Claramunt, ens anima a totes les albalatanes i albalatans "a gaudir de les festes i de la cultura, amb la màxima prudència i amb la responsabilitat i civisme que tot el veinat hem anat demostrant fins ara".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí