Alaquàs vol continuar donant passos endavant contra la violència de gènere en motiu del 25-N

884

L’Ajuntament d’Alaquàs celebrarà demà 25 de Novembre el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb una programació especial adaptada a les circumstàncies sorgides arran de la pandèmia.

Sota el lema 'Passos contra la violència de gènere', Alaquàs ha posat en marxa durant tots aquests dies tota una sèrie d’activitats de conscienciació per a tots els públics i en les que es respecte al màxim les mesures de seguretat establertes per a fer front al Covid-19.

L’activitat central tindrà lloc demà dimecres. A les 12 hores del matí a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs se celebrarà la tradicional concentració i lectura de manifest a càrrec de l’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora d’Igualtat, Elena Álamo. Per a poder assistir a la concentració es recorda l’obligatorietat de portar mascareta i respectar la distància de seguretat entre persones.

A les 19 hores de la vesprada està prevista l’emissió pels diferents canals oficials de l’Ajuntament d’Alaquàs d’un vídeo commemoratiu elaborat per l’Ajuntament d’Alaquàs amb la participació del Consell de Dones d’Alaquàs i altres col•lectius del municipi. Este treball audiovisual vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de continuar commemorant aquesta data en èpoques de crisis com la que estem vivint  perquè s’ha demostrat que la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19 està aprofundint la bretxa de gènere en molts àmbits.

Per la vesprada, també a les 19, tindrà lloc la jornada formativa 'Sexualitat, des de quan? Les coses que ens preocupen',primera xerrada del programa formatiu virtual sobre sexualitat per a les famílies i persones professionals interessades, una iniciativa de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alaquàs creada per a facilitar l’educació des del nucli familiar que compta a més amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alaquàs.

Al llarg de tots aquests dies, l’Ajuntament d’Alaquàs ha dut a terme altres activitats en aquesta línia. S’han realitzat dues activitats educatives, una per a primària i una altra per a secundària, que han sigut recolzades amb materials i vídeos per tal que el professorat puga adaptar-les al seu grup.

La campanya es completa amb diverses accions informatives i publicitàries com el repartiment de portamascaretes amb el lema de la campanya 'Passos contra la violència de gènere' a tot l’alumnat de primària i de la Universitat Popular i la distribució també de gels hidroalcohòlics de 30 ml per a poder portar en la motxilla per a tot l’alumnat de secundària així com també del Centre de Formació Municipal Francesc Ferrer Martí i del Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor.

A més La façana de l’Ajuntament d’Alaquàs llueix des de hui 24 de novembre la pancarta amb el lema de la campanya i que demà 25 de novembre s’il·luminarà de color violeta, en record de totes les dones víctimes de la violència masclista. Altres accions publicitàries han sigut la col·locació de  la imatge en els diferents panells exteriors publicitaris coneguts com MUPIS.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.