El Castell d’Alaquàs acull la presentació de la nova colecció de topoguias del camino Santo Cáliz

7 lecturas

Alaquas-santo-Caliz

L’Associació Reman para la Recuperación y Mantenimiento de Caminos y Senderos Históricos va presentar ahir, 25 de novembre, al Castell d’Alaquàs l’obra Camino Santo Cáliz (Jerusalem-Valencia) on parla de les diferents rutes històriques de la Península Ibèrica i en concret de les entrades oficials a la Comunitat Valenciana. A la presentació va estar present el Regidor de Cultura, Toni Saura i l’autor del llibre, Nacho Martín.

Nacho Martín va donar conèixer la nova edició de la topoguia “Ruta de Los Peregrinos” (Somport-Valencia); i la nova topoguia de la “Ruta de los Traslados-Vía Traslación” relacionada almb els trasllats del Sant Calze durant la Guerra de la Independència, i basada en el manuscrit “Traslación” (1812-1818) del canonge En Pedro Vicente Calbo que va custodiar les relíquies de la Catedral de València i el Sant Calze, i que ens relata els infortunis i la pèrdua de la major part del tresor per sufragar la Guerra, salvaguardant en tot moment el Sant Calze de governadors, clergues i pirates al mediterrani.

L’Associació Reman, que el propi Nacho Marín presideix, és un grup sense ànim de lucre i sense vinculacions polítiques i religioses. La intenció de Martín és divulgar el patrimoni i insistir en el caràcter històric del camí per recordar que persones laiques també poden recórrer-ho.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí