El Castell d’Alaquàs acull la presentació de la nova colecció de topoguias del camino Santo Cáliz

592

Alaquas-santo-Caliz

L’Associació Reman para la Recuperación y Mantenimiento de Caminos y Senderos Históricos va presentar ahir, 25 de novembre, al Castell d’Alaquàs l’obra Camino Santo Cáliz (Jerusalem-Valencia) on parla de les diferents rutes històriques de la Península Ibèrica i en concret de les entrades oficials a la Comunitat Valenciana. A la presentació va estar present el Regidor de Cultura, Toni Saura i l’autor del llibre, Nacho Martín.

Nacho Martín va donar conèixer la nova edició de la topoguia “Ruta de Los Peregrinos” (Somport-Valencia); i la nova topoguia de la “Ruta de los Traslados-Vía Traslación” relacionada almb els trasllats del Sant Calze durant la Guerra de la Independència, i basada en el manuscrit “Traslación” (1812-1818) del canonge En Pedro Vicente Calbo que va custodiar les relíquies de la Catedral de València i el Sant Calze, i que ens relata els infortunis i la pèrdua de la major part del tresor per sufragar la Guerra, salvaguardant en tot moment el Sant Calze de governadors, clergues i pirates al mediterrani.

L’Associació Reman, que el propi Nacho Marín presideix, és un grup sense ànim de lucre i sense vinculacions polítiques i religioses. La intenció de Martín és divulgar el patrimoni i insistir en el caràcter històric del camí per recordar que persones laiques també poden recórrer-ho.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.