Alaquàs acull la presentació del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista

1088

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir una jornada de difusió i presentació del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista promogut per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i al qual s’ha adherit el Consell de Dones d’Alaquàs.

La directora general de l’Institut de les Dones, Maria Such i l’associació Lilith d’Alaquàs, col·lectiu involucrat en l’elaboració del document, van donar a conèixer a Alaquàs les línies estratègiques d’aquest document que pretén ser un compromís institucional i social per situar la desigualtat com un problema social estructural. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, com a presidenta del Consell de Dones d’Alaquàs, va actuar com a moderadora.

En la jornada es van explicar els conceptes claus d’aquest document que compromet a institucions públiques, partits polítics, universitats, mitjans de comunicació, cossos de justícia i seguretat pública, entitats, organitzacions de la societat civil i la ciutadania a lluitar contra tot tipus de violència cap a les dones. Per això, treball sota cinc estratègies bàsiques: garantir una societat segura i lliure de violència masclista, feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i els seus fills i filles, trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere i masclista i socialitzar-lo com un conflicte polític i social i garantir la dotació pressupostària estable per desenvolupar i implementar els objectius.

L’acte forma part de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alaquàs amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el 25 de novembre. Les activitats es van iniciar amb la inauguració de l’exposició No em toques el WhatsApp de l’Institut Valencià de la Joventut que està exposada el Castell fins el 24 de novembre.

Les activitats continuaran el divendres 24 de novembre a les 12 hores amb una parada en els Centres de Formació d’Alaquàs amb una “perolada” i una parada institucional en la porta de l’Ajuntament amb lectura de manifest. El mateix divendres a les 19 hores tindrà lloc una marxa cívica pel recorregut habitual fins a la seua finalització a la porta de l’Ajuntament on es llegirà un manifest a càrrec de les associacions del municipi i es realitzarà una performance.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.