AFA la Safor celebra l'acte d'obertura del seu Centre de Dia a Gandia

13 lecturas

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; la presidenta de la Junta de Districte, Alícia Izquierdo; la presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de la Safor (AFA), Rosa Genís; el president de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), Emili Marmaneu; la directora territorial de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa; a més altres membres de la corporació, amics i familiars de l'associació, han participat aquest matí en l'acte d'obertura de Centre de Dia d'Alzheimer d'AFA la Safor situat al barri de Santa Anna i que va obrir les portes el passat 1 de novembre.

En primer lloc, Rosa Genís va recordar que el passat 20 de setembre l'associació va rebre les claus i el document de la cessió del Centre de la mà de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i va voler agrair a la corporació municipal tot el suport que presta a les activitats que s'organitzen a més de fer extensiu un agraïment als familiars i amics d'AFA així com a totes les persones i col·laboradors del Centre. "Fa vint anys vam començar aquest camí en el Centre Social de Santa Anna i després de molt temps, hem aconseguit el centre que somiarem en el seu dia" "A poc a poc i amb molt d'esforç, hem aconseguit aconseguint reconeixements, acreditacions o el certificat com a Centre Sanitari de la Comunitat Valenciana, entre d'altres" "Ara ens queda tramitar la sol·licitud per acreditar-nos com a centre de Dia Terapèutic de persones amb Alzheimer".

Emili Marmaneu, va voler posar en valor el treball d'AFA la Safor. "Hui és un dia bonic que suposa el fruit de molta feina i que és un exemple de col·laboració entre diferents institucions i entitats que s'està produint en moltes altres ciutats de la Comunitat Valenciana. Aquest és el camí que hem de seguir i vull reivindicar que aquests centres seguisquen apareixent pel territori però d'una manera més ràpida" "Tenim 150.000 malalts d'Alzheimer a la Comunitat i prop de mig milió de familiars que pateixen les conseqüències de l'Alzheimer, per això són tan importants aquests centres públics emparats i promoguts per les institucions".

Per la seua banda, Carmen Fenollosa va declarar que "hui ens trobem en un espai ple de llum i vida. Un espai fet amb molt d'afecte per totes les parts implicades perquè tinga totes les condicions i garanties per als usuaris i els professionals que treballen amb ells" "Aquest centre simbolitza la voluntat de govern autonòmic, ja que ha estat possible gràcies a una col·laboració estreta entre l'associació, l'Ajuntament i la Conselleria" "Com a administració, la nostra intenció és realitzar tota la tramitació necessària perquè en el pròxim pressupost es contemple que les 40 places que s'ofereixen en aquest centre siguen concertades gràcies al finançament públic".

Finalment, Diana Morant va expressar la seua satisfacció i alegria per la finalització de tot el procés que ha fet possible el Centre d'AFA la Safor. "Estem ací per molts motius i un d'ells és el treball que realitzen els familiars dels malalts. Les administracions hem d'aprendre de la ciutadania que impulsa projectes que impliquen a l'ajuntament" i ha destacat que "la feina que feu cada vegada té més valor i està més sol·licitada. No heu parat de créixer en vint anys. Dues dècades en què diversos governs locals han donat suport el vostre treball i impulsat projectes com aquest, en el qual hem treballat molt perquè tingueu el millor centre possible perquè pugueu seguir donant llum als malalts i les seues famílies".

 

Detalls del projecte

L'edifici ha comptat amb un pressupost de 700.000 € i es va emmarcar dins de les iniciatives del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana.

El projecte ha estat dirigit per l'arquitecte municipal, Iñaki Belda i l'empresa adjudicatària de les obres, és Construccions Bañuls, S.L. Els treballs es van iniciar el 25 d'abril de 2016.

La superfície total construïda per al Centre de Dia és de 910,04 m². Contempla espais suficients per a albergar tant als usuaris, 40, com a la direcció, al personal d'atenció mèdica i al personal de serveis generals en proporció al nombre d'usuaris. En aquest sentit, s'ha intentat diferenciar l'àrea professional o d'organització amb la d'atenció especialitzada.

Pel que fa a les zones exteriors, s'ha projectat un gran pati descobert amb zona d'hort i un espai cobert per al gaudi dels usuaris i treballadors.

El programa s'ha desenvolupat en una única planta amb un accés principal des de la plaça Santa Anna.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí