La inauguració de l'Exposició del Ninot i la Crida donaràn inici al programa festiu de falles de Manises

724

Les 11 comissions falleres de Manises ja han començat a organitzar els preparatius dels actes de Falles que arrancaràn en la inauguració de l'Exposició del Ninot, que tindrà lloc diumenge 16 a les 12 hores a la Casa de Cultura de Manises. Allí es mostraran les obres d'art en les quals els artistes fallers porten tot un any treballant.

El 22 de febrer, la tradicional Cridà de les Falleres Majors des del Balcó de l'Ajuntament serà el tret oficial d'eixida a aquesta gran festa que continuarà durant les pròximes setmanes amb actes com la Cavalcada del Ninot i Ninot Infantil.

El dia 16 de març al matí el jurat visitarà totes les falles de Manises per a més tard, ja a la vesprada, fer el lliurament de premis en la Plaça Rafael Atard. Es tracta d'un acte on totes les comissions es reuneixen amb emoció per recollir els guardons que reconeixen el treball i esforç de tot un any.

Al dia següent, les Falleres Majors faran la seua tradicional visita de cortesia a tots els monuments fallers de Manises.

Un dels dies més emotius del calendari faller té lloc el 18 de març amb la tradicional Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats, a la Plaça Rafael Atard a les 17.30 hores.

En aquest mateix escenari s'oficiarà la missa el dia 19 en honor a Sant Josep, patró de les Falles. A continuació, la pólvora omplirà els carrers del municipi en una espectacular mascletà que tindrà lloc a la parada de metro Manises a les 13.30 hores. Ja a la nit, les flames devoraran els monuments fallers, primer els infantils (sobre les 22 hores) i més tard les falles grans (sobre les 24 hores).

Eguany l’excerci faller és especialment emotiu perquè diverses falles celebren aniversaris: l'A.C. Falla Manises el 50é aniversari; l'A.C. Falla Nostra el 35é aniversari, i, finalment, la Falla Socusa Foc i Festa celebra el seu 30é aniversari.

Aquest any el cartell oficial de les falles 2020 és  ‘Calçat per a falles’ de Jorge Celda Palop i Ester López Cejudo, membres de la Falla Trinquet de Manises. El cartell, representat amb colors molt vius, simbolitza el calçat típic faller de dones i homes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.