AE-Agró denuncia l’abandonament de la Marjal de Rafalell i Vistabella després de “l’enèsim incendi”

0
296

massamagrell-incendio-marjal-Rafalell-Vistabella

Després de l’incendi a la Marjal de Rafalell i Vistabella, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord exigirà que s’òbriga una investigació per a determinar les seues causes al considerar essencial esbrinar si existeix o no algun tipus d’actuació deliberada darrere, ja que posen en perill tant la conservació dels valors naturals d’esta marjal com la seguretat de les pròpies persones.

Per AE Agró, cita els casos dels conductors que circulaven en el moment de l’incendi per l’Autovia V-21 o els veïns de les urbanitzacions de la platja de la Pobla de Farnals que es van vore afectats pel foc l’any passat i on, “a més a més, dues gasolineres s’han vist amenaçades per les flames. Per descomptat també els treballadors dels polígons industrials i terciaris de Massalfassar, ubicats junt a la zona incendiada”.

Malgrat esta situació de greu risc per a la seguretat de la ciutadania, segons AE Agró Horta Nord, “les administracions responsables de la gestió de la marjal no han pres cap mesura per a minimitzar el perill d’incendi. Ni la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, ni l’Ajuntament de València ni l’Ajuntament de Massamagrell han mogut un dit per a evitar que el foc tornara a cremar este aiguamoll, que pateix un escandalós abandonament per part de les institucions locals i autonòmiques”.

Des d’AE-Agró consideren imprescindible que les esmentades institucions “s’impliquen d’una vegada per totes en la gestió i en la conservació de la Marjal de Rafalell i Vistabella. És la seua obligació. Cal actuar i ho saben. S’ha de gestionar la vegetació, evitant la formació de masses homogènies de senill. I s’ha de fer arribant a un consens amb els propietaris privats de la zona i sense causar danys a la fauna i la flora protegida”.

El PSPV de la ciudad de Valencia insta a la Generalitat a proteger y regenerar la marjal

La concejala del grupo municipal socialista en el Ayuntamiento de Valencia Isabel Dolz ha instado hoy a la Generalitat “a adoptar las medidas de gestión necesarias para la protección y regeneración de la marjal de Rafalell i Vistabella, en cumplimiento de la  Ley de Espacios Naturales Protegidos y la normativa ambiental aplicable al Catálogo de Zonas Húmedas  de la Comunidad Valencia en el que se incorpora”.

La edil socialista ha destacado que la marjal de Rafalell i Vistabella, como el resto de marjales que se extienden al norte del río Turia desde Alboraia a Sagunto, “tiene una singularidad especial ya que a pesar de la presión urbanística e industrial del entorno, conserva numerosos ullals al alimentarse de agua subterránea, y conservar por tanto todas las peculiaridades que la han hecho merecedora de tal protección”.

Dolz ha asegurado que “no basta con incluir la Marjal en el Catálogo citado, sino que es necesaria la voluntad política para mantener el espacio para las futuras generaciones, y no someterla al olvido institucional. El elevado valor ambiental de la marjal necesita de medidas de protección y vigilancia más efectivas, que eviten su deterioro y los daños irreparables por incendios como el recientemente acaecido”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.