ACICOM puja el teló de la VI edició del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés

3 lecturas

Més de 60 audiovisuals i 25 sales de projecció diferents conformen un festival consolidat com a referència en l'àmbit de la ciutadania compromesa.

La presentació del FCCC2020, coincident, un any més, amb el "Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual", ha comptat amb la presència d'Abel Guarinos, Director General Institut Valencià de Cultura, Jose Ignacio Pérez-Rico, Director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Emília Bolinches, Vicepresidenta d'ACICOM, Presidenta del Jurat del Festival i José Ignacio Pastor, President d'ACICOM i Director del FCCC2020.

El festival que arranca aquest 27 d'octubre es prolongarà durant més d'un mes per a concloure el 30 de novembre amb el lliurament dels ja tradicionals guardons corresponents a les diferents categories en un acte que se celebrarà en el Teatre Micalet complint amb les més estrictes normes de seguretat.

El FCCC 2020 compta amb una variada agenda d'activitats complementàries, com a trobades audiovisuals, presentació de llibres, debats, passejos temàtics, tallers, exposicions, etc.

Per a ACICOM l'organització d'aquest FCCC suposa un autèntic repte compensat per la voluntat de participar activament en la promoció, impuls i difusió de l'audiovisual de caràcter social del nostre territori en un moment especialment difícil per al sector.

La programació d'enguany presenta un ampli ventall de mirades creatives, gràcies a la capacitat de tot el sector audiovisual valencià, en un moment especialment complex que a penes disposa de llits comercials per a difondre la seua activitat.

En aquesta edició del FCCC, ACICOM torna  a premiar els millors projectes en diverses categories; documental, foment del valencià, micromecenatge, ficció, foment dels valors ciutadans, etc, i tractant temàtiques com memòria històrica, feminismes, territori..., destacant la voluntat de continuar millorant la descentralització del Festival, amb presència en més localitats, fins a un total de 18 municipis diferents distribuïts per tota la geografia de la Comunitat.

Entre les característiques singulars del festival destaca l'aplicació de l'anomenada "taquilla inversa", és a dir, es pot entrar lliurement a la sala, veure les produccions audiovisuals i participant en els possibles debats; i, a l'eixida, realitzar una aportació econòmica lliure, que es considere oportuna i justa. Aquesta quantia econòmica es destina a millorar la difusió del catàleg de produccions audiovisuals i afavorir el funcionament d'una xarxa o circuit d'explotació de resultats del Festival.

Sobre ACICOM

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), és una associació independent, plural i crítica, amb 10 anys d'antiguitat, amb la qual es troben vinculats més de 900 persones de diferents àmbits, amb un denominador comú; l'interès per generar pensament, debat, acció i sinergies, en relació amb la comunicació i la defensa dels drets de la ciutadania.

L'àmbit d'actuació d'ACICOM se circumscriu a la Comunitat Valenciana, si bé són múltiples les ocasions en les quals els seus membres participen en activitats vinculades amb la comunicació a l'entorn de tot l'Estat, gràcies als nombrosos acords de col·laboració subscrits amb entitats similars de caràcter nacional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí