Més de mil persones criden contra el PAI de Benimaclet i en favor de la proposta veïnal

81 lecturas

Més de mil persones han recorregut els carrers del barri de Benimaclet en contra el PAI, a favor de la proposta veïnal ‘Ara Benimaclet’ i en solidaritat amb els 5 veïns que serán jutjats próximament per defensar les movilitzacions contra el PAI.

Cuidem Benimaclet manifestació PAILa manifestació ha transcorregut en un ambient lúdic i reivindicatiu. Tot ha començat amb la presentació teatral dels banquers i constructores com als executors de tot aquest procés d’especulació. Durant tot el recorregut s’han realitzat diverses parades on la Jove Muixaranga de València ha realitzat figures; s’han representat alguns dels processos repressius que està patint el barri com les detencions a causa de la lluita contra el tancament de a terrenys que el veïnat utilitza coma aparcaments, horts i espais de passeig i s’han fet intervencions on també hi ha hagut un record a les persones migrants que van morir a la garrofera (antiga lletera).

La manifestació hi ha estat encapçalada en tot moment per representants de la plataforma Cuidem Benimaclet, Alerta Solidària i persones migrants que viuen a la garrofera.

Cuidem Benimaclet manifestació PAIAl final de la manifestació, veïnes del barri han llegit un manifest on s’explicaven les tres raons principals de la manifestació: No a la repressió que estem patint els col·lectius que lluitem pel nostre barri, no al Pla Especial, que manté l'edificabilitat del PAI i la classificació del sòl i en defensa de la nova proposta ‘Ara Benimaclet’ per redignificar els terrenys de l’antic PAI.

Per a Cuidem Benimaclet, “l'èxit de convocatòria d'avui és una demostració de la voluntat popular que hauria d'obligar el govern municipal a replantejar el model urbanístic que està executant,  molt allunyat de les realitats demogràfiques i climàtiques del moment que vivim. És el moment, per tant, de fer efectives aquestes tesis. No és el moment de triar el camí fàcil i deixar de banda la responsabilitat amb la ciutadania. L'administració té l'obligació d'escoltar la ciutadania i, si no ho fa, trobarà el veïnat al carrer amb la formació, les propostes, la cohesió i la força necessàries per frenar aquest macroprojecte”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí